Josh Brookes met PBM Ducati van start tijdens North West 200

1497
Josh Brookes | © PBM Ducati / Double Red

Josh Brookes zal dit jaar deelnemen aan de North West 200 op de Ducati Panigale V4 R van het MCE Ducati team, het team van Paul Bird motorsport. Doordat Michael Dunlop en het team hun overeenkomst hebben verbroken was de kans er voor de Australiër om voor het eerst sinds 2014 weer te racen op de ‘Triangle’. 

Het was opmerkelijk nieuws toen Michael Dunlop afgelopen weekend tijdens de officiële lancering van de Isle of Man TT 2022 bekendmaakte dat de deal tussen hem en het PBM Ducati team niet doorgaat. Dunlop zou tijdens de North West 200 en de Isle of Man TT in de Superbike klasse rijden op de Ducati Panigale V4 R van het PBM Team, nu is dus gebleken dat dit van de baan is. Geen van beide partijen wil aangeven waarom deze samenwerking geen doorgang heeft kunnen vinden.

Doordat het team alle logistieke zaken voor de North West 200 al had geregeld ontstond er dus de mogelijkheid voor Josh Brookes om de plaats van Dunlop in te nemen tijdens dit evenement. Brookes rijdt in het British Superbike kampioenschap ook voor het PBM Ducati team op de Panigale V4 R en won daar in 2020 het kampioenschap mee. Ook is Brookes geen vreemde op de stratencircuits, hij heeft al meerdere keren deelgenomen aan de North West 200 en de Isle of Man TT. Echter is de laatste keer dat hij in actie kwam tijdens de North West 200 alweer acht jaar geleden, dat was in 2014 op de Suzuki GSX-R1000R van het Tyco Suzuki team.

Wel zal het alleen bij de North West 200 blijven voor Brookes en maakt hij geen terugkeer naar de Isle of Man TT. Het doel van de Australiër en zijn team blijft om de British Superbike titel weer te winnen.

Josh Brookes: “Ten eerste wil ik duidelijk maken dat ik niemand anders zijn positie afneem, dat zou ik nooit doen. Maar er heeft zich een kans voorgedaan om dit jaar op de North West 200 te racen en daar kijk ik heel erg naar uit. Elk jaar heb ik serieus overwogen om ook weer op de roads te racen als de mogelijkheid zich voordeed, of het nu de North West 200 of de TT was, maar het komt uiteindelijk allemaal neer op financiën want er zijn grote kosten aan verbonden. Het MCE Ducati Racing Team had de logistiek al geregeld, dus toen mij werd gevraagd of ik geïnteresseerd was zei ik natuurlijk ja. Het is al een tijdje geleden dat ik er voor het laatst was, in 2014 reed ik een nieuw ronderecord en had ik een race moeten winnen. Ik denk dus dat ik net zo’n goede kans heb als iedereen die op de grid staat, dus ik heb goede hoop dat ik een aantal races kan winnen.”

Michael Dunlop heeft aan North West 200 organisator Mervyn White laten weten dat hij sowieso op de Superbike grid zal staan. Met welke machine is dan nog de grote vraag. De North West 200 wordt in de week van 10 t/m 14 mei verreden.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter