Jules Cluzel zal ook in 2019 van start gaan in de WorldSSP klasse van het WK Superbike kampioenschap. De Fransman tekende hiervoor een overeenkomst met GMT94 Yamaha waar hij zijn landgenoot Corentin Perolari als teamgenoot zal treffen.

Jules Cluzel zal komend seizoen in de kleuren van het Franse GMT Yamaha op jacht gaan naar de WorldSSP titel. De Fransman mistte het afgelopen seizoen de titel tijdens de laatste wedstrijd in Qatar de titel door in een spannende finale race onderuit te schuiven.

Na een moeilijk seizoen met het NRT World Supersport Team – niet op sportief maar met name op organisatorisch en financieel vlak – was het lange tijd onzeker waar Cluzel zijn carrière komend seizoen voort ging zetten. De eigenzinnige Fransman sloeg een aanbod van Puccetti Kawasaki Racing af omdat hij koste wat koste de beschikking wilde hebben over een competitieve machine waarmee hij in 2019 nog een keer mee kan strijden voor de zo felbegeerde wereldtitel.

Deze machine en het team heeft hij nu dus gevonden, de Fransman zal op een snelle Yamaha in de kleuren van GMT94 Yamaha en met ondersteuning van Yamaha Racing op jacht gaan naar de 2019 WorldSSP titel. Binnen GMT94 Yamaha zal de 30 jarige Cluzel zijn 10 jaar jongere landgenoot Corentin Perolari treffen als teamgenoot.

Jules Cluzel: “Door vijf races te winnen heb ik dit jaar mooie dingen bereikt. Maar toch was het een chaotisch verlopen seizoen, een botsing in Portugal zorgde ervoor dat mijn titelstrijd verloren ging. De keus voor GMT94 is mijn beste kans op revanche.  Ze hielpen me ook al deels in 2018, ik weet dat ik op hen kan rekenen in de jacht op de wereldtitel. Ik heb hun vooruitgang dit jaar gezien en ik begrijp waarom ze drie keer wereldkampioen Endurance zijn geweest. Deze jongens geven niet op en zullen alles geven om te slagen. Ik realiseer dat dit een unieke kans is en ik weet hoe ik deze aan moet pakken. Ik ben ook blij dat ik mijn ervaring kan doorgeven aan de jonge Corentin Perolari, die het vertrouwen verdient dat Christophe (teambaas) in hem heeft. Ik kan niet wachten tot 2019.”


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App