Jules Danilo maakt in 2019 de overstap naar het World Superport kampioenschap. De Franse Moto2 coureur heeft hiervoor een contract getekend bij het CIA Landlord Insurance Honda Team van Simon Buckmaster.

Na Isaac Viñales – de Spanjaard tekende onlangs een overeenkomst bij Kallio Racing – stapt ook Jules Danilo in 2019 over van de Moto2 klasse naar de WorldSSP klasse van het WK Superbike.

De 23-jarige Danilo heeft ondanks zijn nog jonge leeftijd al de nodige ervaring als coureur. Zo werd de Fransman twee keer de tweede in het Franse 125cc/Moto3 kampioenschap alvorens hij in 2013 zijn debuut maakte in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Na een aantal jaren in de lichtste klasse actief te zijn geweest kwam Danilo in 2018 aan de start in de Moto2 klasse. Na een moeilijk debuutseizoen in de klasse – Danilo wist geen WK punten te scoren – neemt de Fransman al weer afscheid om in 2019 zijn geluk te beproeven in de WorldSSP klasse waar hij aan de start zal verschijnen op een Honda CBR600RR van het CIA Landlord Insurance Honda Team.

Jules Danilo: “Ik ben erg enthousiast om volgend jaar met CIA Landlord Insurance Honda van start te gaan in het WorldSSP. Het team heeft er een lange geschiedenis en heeft altijd goede resultaten behaald, dus ik ben erg enthousiast om nu deel uit te maken van dit project. Ik ben er zeker van dat we met Simon dezelfde ambities delen om vooraan in het veld mee te strijden. Het is ook belangrijk voor mij om na een zwaar seizoen in Moto2 terug te knokken en zo’n kans te krijgen. Ik zal zo hard trainen als ik kan, de winter wordt nu iets korter dan normaal, maar ik zal ervoor zorgen dat ik fit en klaar ben om naar PhiIip Island te komen. Dank aan iedereen die betrokken was bij de totstandkoming van dit project en ik kijk uit naar een geweldig jaar samen.”

CIA Landlord Insurance Honda Team Manager Simon Buckmaster: “We zijn erg blij dat we onze eerste nieuwe CIA Landord Insurance Honda coureur voor 2019 kunnen aankondigen. We wilden een coureur waarvan we dachten dat hij de ambitie en de gedrevenheid had om te slagen en waarmee we als team weer mee kunnen doen in de titelstrijd. Het contact kwam tot stand toen ik in Thailand aan het eten was met James Nay, eigenaar van Devil Evolution Exhausts en hij noemde Jules Danilo. Vervolgens kwamen we erachter dat Jules wordt begeleidt door Michael Bartholemy, die het zeer succesvolle MarcVDS-team jarenlang de Moto2 heeft geleid. Ik ken Michael van vele jaren terug en ik waardeer en respecteer zijn mening, dus dat gaf me nog meer vertrouwen dat Jules een man is die het werk voor ons kan doen. We zullen in januari en vervolgens opnieuw testen in Philip Island voor aanvang van de eerste race. Stu, Andy en George hebben in de werkplaats hard gewerkt om onze fietsen nog beter en sterker te maken dan voorheen, dus we weten dat we het pakket hebben en ik geloof dat we met Jules een coureur hebben aangetrokken die tot mooie dingen in staat is. Dit is geweldig nieuws, we zullen binnenkort onze tweede rijder aankondigen.”

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App