Julian Puffe zal in 2020 op een Holzhauer Honda aan de start verschijnen in de Superbike1000 klasse van het IDM. Voor de 2019 vice-IDM Superbike kampioen, die onlangs te horen kreeg dat er in 2020 geen plaats meer voor hem was binnen het alpha Racing – Van Zon – BMW team, komt hiermee een einde aan een (korte) onzekere periode.

Het nieuws dat er voor hem in 2020 geen plaats meer was binnen het alpha Racing – Van Zon – BMW team kwam voor Julian Puffe onlangs aan als een donderslag bij heldere hemel.

Julian Puffe: “Na mijn meest succesvolle IDM-seizoen tot nu toe, dat ik als tweede kon afsluiten, kreeg ik begin vorige week pas te horen dat er bij alpha Racing – Van Zon – BMW geen toekomst voor mij meer was.”

Met name de manier waarop en het tijdstip waarop de succesvolle samenwerking werd beëindigd zat de 2019 runner-up heel erg hoog. Puffe hoefde echter niet lang bij de pakken neer te gaan zitten want eerder deze week tekende hij een nieuw veelbelovend contract voor 2020 bij HRP Honda.

Jens Holzhauer, die na lang wachten op de nieuwe Honda Fireblade eindelijk kan uitkijken naar het nieuwe model, heeft na het contracteren van de Italiaan Alessandro Polita besloten om een tweede rijder aan zijn team toe te voegen waarbij hij naar nu bekend is geworden zijn keus op Puffe heeft laten vallen.

Jens Holzhauer: “In het verleden hebben we ons materiaal altijd optimaal benut. En we deden het niet slecht, maar het moge duidelijk zijn dat we tot nu toe niet in staat waren om te winnen. Met de komst van de nieuwe Honda en twee talentvolle coureurs hopen we hier snel verandering in aan te brengen.”

Puffe kan na een moeilijke en onzekere week dus ontspannen en met een gerust hart de kerstdagen gaan vieren. De coureur uit Schleiz kijkt dan ook erg uit naar de samenwerking met zijn nieuwe team.

Julian Puffe: “Ik had al zo’n gevoel dat het binnen mijn oude team niet zo goed zou gaan. De laatste twee weken waren dan ook een achtbaan. Ik had weliswaar nog steeds een contract met het oude team. Maar nu gaat alles goed en ben ik echt opgelucht. Met een nieuwe motor kun je niet precies zeggen hoe allemaal gaat lopen. Maar de eerste voortekenen zien er goed uit…. En met Team HRP heb ik een van de meest ervaren teams achter me staan. Ik heb eerder op een Honda gereden, maar dat telt nu niet meer mee. De eerste kilometers zullen ongetwijfeld een grote verrassing zijn, maar ik maak me er geen zorgen over. Hoe dan ook, mijn dank gaat uit naar Jens Holzhauer voor het feit dat alles zo snel zo en goed is verlopen.”

Het 2020 IDM seizoen gaat voor de IDM Superbike 100 klasse van start in het weekend van 08 t/m 10 mei, plaats van handeling is het bekende Sachsenring circuit.

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App