De IDM Superbike rijders zijn dit weekend te gast bij het FIA European Truck Racing Championship evenement op de Nürburgring. Na twee kwalificatietrainingen was Julian Puffe de snelste en hij start de eerste race van dit weekend dan ook vanaf pole. Ricardo Brink en Pepijn Bijsterbosch gingen beiden onderuit en kwamen daardoor niet verder dan respectievelijk de negende en de tiende plaats.

Vrijdagochtend gingen om 9.00 uur de lichten op groen voor de eerste kwalificatietraining. Het regende op dat moment behoorlijk en hoewel de meeste rijders er voor kozen om een aantal ronden te rijden bleken de tijden vanuit de ochtend niets waard omdat de tweede kwalificatietraining op de vrijdagmiddag onder droge omstandigheden werd verreden. Veel bijzonders valt er dan ook niet te melden over de eerste training behalve dan dat zowel Julian Puffe als Ricardo Brink onderuit gingen. Beiden konden verder en de schade viel dus gelukkig mee.

Puffe was duidelijk niet onder de indruk van zijn val want in de droge middagtraining draaide hij met 1’25.885 de snelste tijd van de dag waardoor hij zaterdagmiddag vanaf pole mag starten voor de eerste race. Naast de Duitser vinden we diens Alpha Racing-van Zon-BMW teamgenoot Ilya Mikhalchik die 1’25.929 op de klokken wist te brengen. De derde startpositie voor de eerste race zal worden ingenomen door Erwan Nigon die op de Weber Kawasaki tot 1’26.704 wist te komen.

Allessandro Polita, Jan Bühn en Marc Moser zullen vanaf de tweede rij aan de eerste race gaan beginnen met daarachter Jan Mohr, Daniel Kartheininger en Ricardo Brink op de derde rij. Brink bracht zichzelf ook in de tweede training in de problemen door opnieuw onderuit te gaan. De SWPN/Stichting Zorgeloos Kind Yamaha rijder bleef ongedeerd maar de motor had teveel schade om verder te kunnen.

Wat voor Ricardo Brink gold was ook min of meer van toepassing op Pepijn Bijsterbosch. De Dutch Comfort Houses rijder schoof al vrij vroeg in de tweede training onderuit. Bijsterbosch kon de motor oppakken en zelfstandig terugkeren naar de pits maar de BMW had teveel schade om in het restant van de training nog een poging te kunnen wagen. Pepijn moest daardoor genoegen nemen met een tiende startpositie.

 

Handige links IDM Nürburgring 2019:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App