Julian van Kalkeren in 2024 naar START-racing

1145
julian-van-kalkeren
Julian van Kalkeren (l) en Berry Klein (r) | foto© Evert Jan Pasman

Julian van Kalkeren is de nieuwe rijder bij 2024 START-racing. De 15-jarige Drent volgt Thijs Westenbrink op en gaat in 2024 op de blauwe Yamaha R6 van het in Nieuwleusen gevestigde team van start in het International Dutch Championship (IDC).

Nadat START-racing de afgelopen seizoenen een rijder uit de gemeente Dalfsen (Leon Stolte en Thijs Westenbrink) binnen haar gelederen had is de zoektocht naar talent nu uitgekomen bij de 15-jarige Julian van Kalkeren. Een jong talent dat op zesjarige leeftijd begonnen is met racen op een minibike, gevolgd door een aantal jaren in het NSF 100 Cup. In september 2023 werd Van Kalkeren zelfs Nederlands kampioen in de Ohvale 190 cc klasse. Nu dus een overstap naar een grotere, zwaardere en snellere motor op de grote circuits. Een flinke stap dus vooruit voor de 15-jarige coureur uit het Drentse Erica.

Julian van Kalkeren: “Toen ik zeven was, was mijn uiteindelijke droom al om de TT van Assen te winnen en zo’n schild te krijgen. Ik had niet verwacht nu al op zo’n grote motor te gaan rijden. Ik heb een paar keer met de kleine baan motoren op het grote circuit gereden, maar een race wordt nieuw voor mij. Ik wil met name veel leren en vooruitgang boeken. Ik heb zin in het trainingskamp waar ik voor het eerst op de motor stap. We gaan ook de meeste vrijdagen voorafgaand aan de races trainen. Ik zal de komende tijd echter nog wel wat vaker naar de sportschool moeten voor wat meer spierkracht.”

Berry Klein, voorzitter START-racing: “Julian sprong er op de TT Junior Track Assen wel uit. We moeten kiezen uit het talent wat voorhanden is, Julian is jong en het is voor ons een uitdaging om met een jonge jongen als Julian verder te gaan. Het gaat erom dat we na een paar jaar een goede coureur kunnen neerzetten voor een vervolgstap. Nu gaan we eerst kijken wat er in Spanje tijdens de voorjaarstraining gaat gebeuren. Alle kikkers zitten weer in de kruiwagen, sponsoren en crew zijn gebleven. We gaan het team nog wel aanvullen met een jonge monteur in opleiding.”

Net als vorig seizoen gaat het team weer van start in de IDC competitie, waarvoor op zaterdag 6 april de eerste race op het TT Circuit Assen verreden gaat worden. Op 23 maart is er nog de teampresentatie, waarbij het rijden van Van Kalkeren in Spanje zeker aan bod zal komen.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.