Jumping Jack terug in Assen

561
frank-lammers
Frank Lammers (l) | foto© Erik de Ruijter fotografie

In mei 2019 komt er op het TT Circuit Assen een grote muzikale en beeldende voorstelling over het leven van de bekendste Nederlandse motorrijder: Jack Middelburg. De motormuziektheaterproductie wordt geregisseerd door Frank Lammers terwijl Mateo van der Grijn de rol gaat spelen van de veel te vroeg overleden wegraceheld.

De motor-muziek-theater show Jumping Jack, naar de bijnaam van Middelburg, wordt een spectaculaire voorstelling met veel live muziek, stunts, professionele cast, dans en amateurs uit Assen en omstreken. In de reeks voorstellingen kunnen per keer 3000 motor, muziek en theaterliefhebbers een unieke voorstelling zien waarin vanzelfsprekend ook op motoren uit de 70-ties geraced gaat worden. De voorstelling is een initiatief van BUOG, Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen die daarin nauw samenwerkt met het TT Circuit Assen en veel lokale partijen.

Bekende namen
Afgelopen woensdagmiddag tijdens de persconferentie van de 88e Dutch TT werden er meer details bekend gemaakt van de motormuziektheaterproductie over motorlegende Jack Middelburg. Zo zal Frank Lammers – bekend van de Jumbo reclame – de regie voor zijn rekening nemen terwijl Mateo van der Grijn – bekend als acteur in de musical Soldaat van Oranje – de rol zal spelen van Jack Middelburg.

Verder doen er 20 acteurs mee, 30 motorrijders, 40 gitaristen, 50 muzikanten en 60 dansers. Er doen zowel professionals als amateurs mee. Omdat het project zo groot is, worden er nog mensen uit Drenthe en omstreken gezocht die mee willen spelen.

 

Het verhaal
Uniek gebeuren voor muziek- motor- en theaterliefhebbers op het TT-circuit in Assen. Een muzikale en beeldende voorstelling over het leven van de bekendste Nederlandse motorrijder, de held Jack Middelburg.

10 acteurs onder leiding van Frank Lammers, 20 jonge theatertalenten, de rubberlucht van 30 racemotoren, ijzingwekkend snelle rifs van 40 gitaristen, de soundtrack van Jack’s leven gespeeld door 50 muzikanten en 60 energieke dansers in cadans met motoren die wheelies maken.

De roemruchte 70-ties en 80-ties herleven in volle glorie! Begin dit avontuur door in eigen auto een rondje over het TT Circuit Assen te rijden. Hoe cool is dat!  Bezoek voor aanvang het Bikersdorp met live muziek van Erwin Java & Band en laat aldaar het eten en drinken goed smaken. Een goede start om vervolgens full speed de voorstelling in te duiken.

Kaartverkoop
Op 22 juni is de kaartverkoop voor de voorstellingen, die volgend jaar mei op de Noordlus van het TT Circuit Assen plaats zullen vinden, van start gegaan. Het is de plek waar Middelburg tijdens zijn carrière ook vele successen wist te behalen. Er zijn in totaal 10 voorstellingen waarvoor 30.000 kaarten beschikbaar zijn.

Kaarten bestellen kan via de volgende link: www.jumpingjack.nu

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl

 

Handige links Motul TT Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Verkeersplan
Plattegrond TT Circuit
Fotoverslag – sfeer