Kalender 2023 FIM EWC seizoen gepresenteerd

1078
Le Mans 24H - 2022 start | © FIM EWC

De kalender van het 2023 FIM Endurance World Championship seizoen is bekend. Het seizoen zal opnieuw bestaan uit vier evenementen waarvan drie 24-uurs races en één race over acht uur.

Iets minder dan een maand na het einde van het FIM Endurance World Championship seizoen is de nieuwe kalender voor het seizoen 2023 bekendgemaakt. Net als dit jaar zal ook het komende WK Endurance seizoen bestaan uit vier evenementen.

Zoals gebruikelijk begint het seizoen in Le Mans met de 24-uurs race op het Franse circuit in het weekend van 15 en 16 april. Twee maanden later wordt de tweede ronde van het kampioenschap verreden op Spa-Francorchamps, het legendarische Belgische circuit verscheen dit jaar voor het eerst weer op de kalender sinds 2001. In het weekend van 17 en 18 juni, één week voor de Dutch TT, zal er weer 24 uur lang geracet worden in de Belgische Ardennen.

Vervolgens gaat de reis naar Japan waar de belangrijke en prestigieuze Suzuka 8H race zal worden verreden op zondag 30 juli. Het seizoen wordt wederom afgesloten in Zuid-Frankrijk met de Bol d’Or in het weekend van 16 en 17 september, de 24-uurs race op het Circuit Paul Ricard waar het F.C.C. TSR Honda team uiteindelijk de wereldtitel naar zich toetrok.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter