Kalender Yamaha Racing bLU cRU R3 en R7 Cup Benelux bekend

886
yamaha-r3
Yamaha R3 Cup ‘powered by KicXstart’ | foto© Mariska Grob

In 2024 zullen de coureurs van de Yamaha Racing bLU cRU R3 en R7 Cup in actie komen op uitdagende circuits in en om de Benelux. Het seizoen wordt in het tweede weekend van april afgetrapt in het Franse Croix-en-Ternois en in oktober afgesloten op het TT circuit van Assen. Dan weten we ook wie het op mogen gaan nemen tegen de snelste R3 en R7 Cup coureurs uit diverse andere landen in de SuperFinale!

Yamaha R3 Cup: doorstroom voor jonge wegracetalenten
De Yamaha R3 Cup gaat in 2024 alweer haar zesde seizoen in. De R3 Cup heeft als doel het verder door ontwikkelen van jonge wegracetalenten en ze kennis laten maken met de grote circuits. Voor coureurs uit de R125 Cup is het een ideale vervolgstap, mede doordat er mogelijkheden zijn om vooraf kennis te maken met de R3 op de voor hun bekende kleine circuits. Zo wordt een soepele overgang gewaarborgd. Net zoals in de R125 Cup gaan in deze Cup de coureurs met een identiek racepakket de strijd met elkaar aan. Het Yamaha R3 Cup pakket 2024 bestaat uit een volledig raceklaar opgebouwde Yamaha YZF-R3 Cup versie, een race-outfit en een uitgebreid Yamaha Racing Paddock Blue kledingpakket. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Yamaha R7 Cup: betaalbaar raceplezier
In 2023 werd er met de komst van de R7 Cup een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het Yamaha Racing bLU cRU Benelux programma. Betaalbaarheid, plezier en snelheid kenmerken de Cup. Met de speciaal voor de R7 ontworpen GYTR wegracekit staat er een toegankelijke sportmotor klaar voor de trackday-rijder die klaar is voor de competitie of de jonge coureur die door wil stromen vanuit de R3 Cup. Er is altijd één gemeenschappelijke deler: het plezier in het rijden. Het doel van de vele R7 Cups wereldwijd is dan ook dat de coureurs zich onderdeel voelen van een grote Yamaha bLU cRU familie, ongeacht leeftijd of achtergrond.

Europese R-series SuperFinale
De coureurs uit de R3 en R7 Cup gaan niet alleen de strijd met elkaar aan, ze strijden ook om een plaats bij de Yamaha R-series SuperFinale te veroveren. Zij mogen aan het einde van het seizoen de strijd met de beste rijders van de Cups uit andere landen aangaan in de bLU cRU Racing SuperFinale, die wordt verreden binnen het programma van WK evenementen. Voor de R3 coureurs is dat in oktober tijdens de finale ronde van het WorldSBK in het Spaanse Jerez, terwijl de R7 coureurs het al in september tegen elkaar zullen opnemen tijdens de prestigieuze 24 uur van Bol D’or op circuit Paul Ricard in het Franse Le Castellet.

Powered by KicXstart
Ook in 2024 zijn de R3 en R7 Cup ‘powered by KicXstart’. De verrichtingen van de R3 en R7 Cup zijn maandelijks te volgen in het snelste motormagazine van Nederland en online via Racesport, de snelste motorsportsite van Nederland. In België verschijnen de verslagen in zustermagazine Motorrijder en online op Motornieuws.be

MOTORbeurs Utrecht

Yamaha Racing bLU cRU Benelux is aanwezig op MOTORbeurs Utrecht van donderdag 22 tot en met zondag 25 februari. Kom gerust langs om meer over de R125, R3 en R7 Cup te weten te komen!

Kalender 2024 Yamaha Racing bLU cRU R3 en R7 Cup Benelux

 • 02/04               Assen (NL)                    Training
 • 12/04               Croix-en-Ternois (FR)    Training
 • 13/04 – 14/04   Croix-en-Ternois (FR)    Race 1&2
 • 03/05               Mettet (BE)                  Training
 • 10/05 – 11/05   Nürburgring (DE)          Race 3&4
 • 25/05 – 26/05   Mettet (BE)                  Race 5&6
 • 29/06 – 30/06  Ecuyers (FR)                 Training
 • 05/07 – 07/07  Assen (NL)                   Race 7&8
 • 26/07 – 28/07   Oschersleben (DE)        Race 9&10
 • 12/09 – 14/09   Paul Ricard (FR)            Superfinale R7
 • 05/10               Assen (NL)                    Race 11&12
 • 18/10 – 20/10   Jerez (SPA)                   Superfinale R3

Naast de races is er dankzij medewerking van de KNMV en Circuitfun.be voor de coureurs uit de R3 en R7 Cup regelmatig gelegenheid om aan trainingen deel te kunnen nemen.

Stay Tuned
Geen nieuwtje missen? Volg Yamaha Racing bLU cRU Benelux online om altijd op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Dat kan via https://www.yamaha-motor.eu/nl en via de socials op Facebook en Instagram.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instagram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.