Kalinin schittert op Assen voor Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki

258
nick-kalinin
Nick Kalinin - Assen | foto© Klaas Boer - klabo.nl

Nick Kalinin heeft zondag een fantastische 4e plaats gepakt in de World Supersport 300-race op het TT Circuit Assen. Ondanks zijn geweldige klassering, waren er na afloop toch gemengde gevoelens bij Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki.

Nick Kalinin reed een perfecte wedstrijd en miste het podium op 0,097 seconde. Ook Dorren Loureiro had na afloop van de race gemengde gevoelens want hij finishte als 16e net buiten de WK-punten maar reed wel de 2 na snelste raceronde! Helaas vielen Dino Iozzo en Tom Bramich uit.

In de droge Superpole 2 kwalificeerde Nick Kalinin zich op een zeer knappe 7e plaats op zijn Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki Ninja 400. Ook zijn teamgenoot Dino Iozzo was erg snel onder verraderlijke en koude omstandigheden. Hij eindigde de Superpole als 14e terwijl Dorren Loureiro eveneens van start mocht gaan in de hoofdrace, maar erg benadeeld waren door hen Superpole 1 sessie die onder mindere omstandigheden verreden werd “sneeuwregen”.

Een goed weekeinde van Dorren met continu Top 10 klasseringen werd door de Superpole 1 omstandigheden om zeep geholpen en startplaats 25 was het gevolg. Ook de goed presterende Tom Bramich rijdend voor Carl Cox-RT Motorsports by SKM-Kawasaki werd benadeeld door de omstandigheden in Superspole 1 en moest zich net als op Aragon kwalificeren via de Last Chance Race, maar deze race ging niet door nadat een hagel- en sneeuwbui net voor de start voor noodweer zorgde. Dankzij zijn 2e plaats op grid mocht Tom gelukkig toch starten in de hoofdrace.

Teammanager Rob Vennegoor: ‘Het was een goed weekeinde voor ons, maar zeker niet een eenvoudig weekeinde door de kou en de sneeuw. Frank Krekeler van SKM werkte daarnaast zelfs in de nacht samen met 2 monteurs, omdat we op zoek waren naar meer performance en hij leverde fantastisch werk. Het is jammer dat Nick net buiten het podium eindigde maar hij reed een geweldige race. Dorren, Dino en Tom kenden weinig geluk, maar krijgen op Imola een nieuwe kans.

Volgende race: 10 – 12 Mei Imola (IT)