Kas Beekmans in 2019 met Ernst Dubbink Eveno Racing team in ETC

72
kas-beekmans
Kas Beekman - Albacete | foto© Nico Schneider

Kas Beekmans zal in 2019 in de kleuren van het Ernst Dubbink Eveno Racing team van start gaan in de European Talent Cup, de standaard Moto3 klasse die deel uitmaakt van het Spaanse CEV Repsol. Naast de komst van Beekmans zal het team in 2019 ook Justin Fokkert technisch ondersteunen.

Het Ernst Dubbink Eveno Racing team heeft middels een persbericht bekend gemaakt dat men ook in 2019 deel zal nemen aan races meetellend voor de European Talent Cup. Nadat het team in 2018 voor het eerst deelnam aan deze prestigieuze jonge talenten competitie met Nederlander Ruben Bijman zal in 2019 de pas 14-jarige Kas Beekmans in de kleuren van het team van voormalig Moto3 coureur Ernst Dubbink aan de start verschijnen.

Kas Beekmans
Kas Beekmans is geboren op 17 mei 2004, en begonnen met minibiken toen hij 4 jaar oud was. Hij kon dus letterlijk eerder sturen dan fietsen! Vervolgens begon hij vanaf zijn 6e jaar met crossen totdat zijn crosser helaas gestolen werd. Achteraf kwam Beekmans zo wel weer op het asfalt terecht, hij wist namelijk via de Racekids weer op een minibike te stappen, en met succes! Vanaf toen ging het snel, hij wist dat jaar tweede te worden en meteen door te stromen naar de junioren B-klasse, waar hij vervolgens als achtste eindigde.

In 2016 werd de overstap gemaakt naar de Molenaar NSF 100 Cup. Hier werd Beekmans in zijn eerste jaar vijfde en “rookie of the year” Het jaar erop wist hij zelfs kampioen te worden!

Het seizoen 2018 werd vooral besteed om te trainen met een Moriwaki HD250 op de grotere circuits. Daarnaast stond Beekmans tijdens de laatste twee ETC-wedstrijden van het seizoen in Spanje aan de start op een machine van Ernst Dubbink Eveno Racing team. Deze test was met name bedoeld om te ruiken aan het Spaanse geweld en ervaring op doen. Dat het optreden van Beekmans niet voor niets is geweest dat blijkt uit de aankondiging van deze hernieuwde samenwerking.

justin fokkert
Justin Fokkert | foto© Ernst Dubbink Eveno Racing

Justin Fokkert
Naast de komst van Beekmans zal het Ernst Dubbink Eveno Racing team ook Justin Fokkert komend seizoen technisch ondersteunen.

De talentvolle coureur uit het Overijsselse Dalfsen werd geboren op 15 mei 2006, ook bij hem is het racen met de paplepel ingegoten. Fokkert kreeg op zijn derde verjaardag van zijn vader Gerco al een minibike als verjaardagscadeau. In 2015 werd Fokkert op zijn minibike  Nederlands Kampioen in de Junior A van de RAP-Holland. Het jaar daarop werd hij in zijn debuutjaar Nederlands kampioen in de Junior B van dezelfde gelijknamige competitie. In 2017 maakte de Dalfsenaar de overstap naar de NSF 100 Molenaar Cup. Tijdens zijn debuutjaar werd hij tweede in het algemeen klassement achter Beekmans en kreeg hij de titel” Rookie van het jaar 2017″ uitgereikt.

In 2018 verruilde Justin niet alleen zijn NSF 100 motor voor een Ohvale GPO 160 machine, maar ook Nederland voor Italië om daar te gaan rijden in de CNV Motoasie GPO-160 Rookies Cup. Fokkert wist uiteindelijke deze competitie op zijn naam te schrijven en kampioen te worden in de Noordelijke competitie, maar ook de Nationale Italiaanse titel wist hij tijdens de finale races in Rome te veroveren.

Ernst Dubbink: “Wij zijn als team blij met de komst van Kas Beekmans en de samenwerking die we met Justin Fokkert aangaan. Beide coureurs hebben de afgelopen seizoenen laten zien dat ze getalenteerd zijn en stappen kunnen en willen maken in hun racecarrière. We hopen op een mooie en succesvolle samenwerking en zowel Kas als ook Justin op en naast het circuit voort te kunnen helpen waardoor ze hopelijk de nodige progressie mogen maken. De komende tijd zullen we de laatste periode van de winterstop nog effectief gebruiken om het benodigde budget sluitend te krijgen en de motoren gereed te maken. Naar verwachting zullen we als team medio maart de eerste meters op het circuit gaan maken.”

Op 9 maart zal het Ernst Dubbink Eveno Racing team haar verdere plannen voor komend seizoen presenteren tijdens een teampresentatie. Deze teampresentatie zal plaatsvinden in café ’n Tip te Daarle en de aanvang is 20:00uur.

Het Ernst Dubbink Eveno Racing team hoopt u allen hier te mogen verwelkomen en haar nieuwe coureurs te mogen voorstellen aan een groot publiek!