Kas Beekmans in 2020 van start in nieuwe Northern Talent Cup

79
kas-beekmans
Kas Beekmans | foto© Tony Beekmans

Kas Beekmans gaat in het seizoen 2020 van start in de nieuwe Northern Talent Cup. Na een moeilijk jaar is de 15-jarige coureur blij dat hij zijn racecarrière kan vervolgen in deze prachtige competitie die onder andere zal rijden tijdens twee MotoGP evenementen en tijdens de Nederlandse ronde van het World Superbike in Assen.

Het seizoen 2019 eindigde voor Kas Beekmans helaas niet zoals gehoopt. Door het ontbreken van voldoende budget kon de 15-jarige coureur het seizoen na de zomerstop niet afmaken bij Ernst Dubbink Eveno Racing in de European Talent Cup. In de afgelopen maanden hebben Beekmans en zijn team niet stilgezeten en is hard gewerkt aan een plan voor een vervolg van de raceactiviteiten in het seizoen 2020. Beekmans is dan ook enorm blij dat hij binnenkort een grote sponsor kan presteren, waardoor hij komend seizoen weer op hoog niveau kan racen.

Lees ook: Northern Talent Cup: De 2020 kalender en deelnemerslijst zijn bekend

De coureur uit Boxtel, die in 2017 kampioen werd in de Molenaar NSF100 Cup, heeft zich eind vorig jaar ingeschreven voor de nieuwe Northern Talent Cup die in 2020 voor het eerst van start zal staan. Woensdag 15 januari heeft de 15-jarige coureur de bevestiging gekregen dat hij uit de vele inschrijvingen één van de geselecteerde rijders is.

Kas Beekmans: “We zijn na de teleurstelling van vorig jaar niet bij de pakken neer gaan zitten en ik ben heel blij dat ik onze nieuwe plannen bekend mag maken! De Northern Talent Cup is een prachtig nieuw kampioenschap en het wordt gesteund door de Dorna, waardoor het veel aandacht zal krijgen. Mijn doel is om minimaal voor het podium te gaan in deze nieuwe cup. Ik ben alle mensen die mij steunen zo enorm dankbaar, want zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Ook wil ik de KNMV bedanken voor hun steun. Ik kan niet wachten om aan het seizoen te beginnen!”

Northern Talent Cup
De Northern Talent Cup is een Moto3 kampioenschap met gelijkwaardige motoren en coureurs uit Noord-Europa. Kas en zijn team zijn nog wel op zoek naar meer bedrijven die hen willen ondersteunen om hun ambities voor het seizoen 2020 en de toekomst te verwezenlijken.

Northern Talent Cup kalender
Naast de rijders werd ook de kalender voor het seizoen 2020 gepresenteerd. Het is werkelijk een prachtige kalender, waarbij de Northern Talent Cup onder andere zal rijden tijdens de MotoGP evenementen in Brno en op de Sachsenring. De eerste ronde van het kampioenschap is meteen de thuisrace van Beekmans tijdens de World Superbike op het TT Circuit Assen. Dit evenement zal worden verreden van 17 t/m 19 april. In totaal bestaat de kalender uit zeven evenementen.

Beekmans zit momenteel al vol in zijn voorbereiding om sterk en topfit aan het seizoen te kunnen beginnen. Naast Beekmans werden nog twee Nederlandse talenten geselecteerd, te weten Maik Duin en Damian Boessenkool.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App