Kas Beekmans in 2024 met Team Apreco in IDM Supersport 600 kampioenschap

923
kas-beekmans
Kas Beekmans (l) en Evert Blom (r) | foto© Team Apreco

Kas Beekmans zal in 2024 samen met Twan Smits het rijdersduo vormen binnen Team Apreco in het IDM Supersport 600 kampioenschap. De 19-jarige coureur maakt hiermee definitief de overstap naar de zwaardere Supersport categorie waarin hij net als Smits zal uitkomen op een door Ten Kate Racing Products geprepareerde Yamaha YZF-R6.

Kas Beekmans begint in 2024 aan een nieuws stap in zijn wegrace carrière. De 19-jarige coureur maakt binnen Team Apreco namelijk de overstap van het IDM Supersport 300 – naar het IDM Supersport 600 kampioenschap. Een geslaagd eerste optreden op de Yamaha YZF-R6 tijdens de finaleronde van het 2023 seizoen in Hockenheim hebben Beekmans en Team Apreco doen besluiten om in 2024 samen een volledig seizoen van start te gaan in deze zwaardere klasse.

Beekmans zal samen met de al eerder bevestigde Twan Smits het rijdersduo vormen van het in Culemborg gevestigde team. Beekmans zijn postuur is uitermate geschikt voor deze machine en dat liet hij tijdens zijn eerste optreden in Hockenheim meteen als zien. Elke sessie werd er progressie gemaakt en na afloop was iedereen zeer te spreken over zijn debuut op de IDM Supersport 600 machine. Beide partijen zijn dan ook zeer blij met het tekenen van het contract voor het 2024 seizoen.

Kas Beekmans: “Er was flink werk aan de winkel afgelopen periode om komend seizoen tot een succes te brengen. En dat zal ook dit seizoen ongetwijfeld met zich mee blijven brengen. Maar ik ben enorm enthousiast en dankbaar voor de kans om komende seizoen van start te gaan met Team Apreco in het IDM Supersport kampioenschap. Ik wil alle sponsoren voor nu al bedanken voor hun support, dankzij hen is het mogelijk geworden om deze volgende stap in mijn race carrière te maken. En natuurlijk gaan we door deze samenwerkingen er zeker weer een onvergetelijk jaar van maken.”

Evert Blom, Team Apreco teammanager: “Wij zijn blij met het tekenen van Kas Beekmans. Hij heeft al goede dingen laten zien op de Supersport machine en is een professioneel coureur. Wij gaan samen de progressie doorzetten in het nieuwe seizoen. Het wordt een enerverend seizoen voor Kas, omdat hij zijn debuut zal maken in de Supersport categorie. Als hij de stijgende kan vasthouden voorzie ik een hoge plaats in het kampioenschap.”

Kas Beekmans
Beekmans heeft inmiddels al meerdere jaren ervaring in de internationale motorsport. Zo begon zijn carrière destijds op de minibikes alvorens hij de overstap maakte naar de Molenaar NSF100 Cup. Hierin heeft hij drie seizoenen gereden, waarbij hij in 2017 kampioen werd. Vervolgens heeft Beekmans gereden in de European Talent Cup en meerdere seizoenen in de Northern Talent Cup. In 2023 reed hij samen met Team Apreco in het IDM Supersport 300 kampioenschap op een Yamaha motorfiets. In 2024 zal Beekans zoals vermeld samen met het team de overstap maken richting de Supersport 600 categorie, dit op een door Ten Kate Racing Products geprepareerde Yamaha YZF-R6.

Het 2024 IDM-seizoen gaat van start in het weekend van 03 t/m 05 mei op de Sachsenring in Duitsland. Team Apreco zal voor die tijd nog diverse testen afwerken om zo goed mogelijk voor te bereiden op het nieuwe seizoen.Volg Racesport.nl ook via de onderstaande social mediakanalen

Facebook | Instragram |  Twitter | Threads | YouTube          Vrijwillige bijdrage     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink vrijwillige bijdrage Racesport.nl  of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.