Kas Beekmans op jacht naar Northern Talent Cup succes in 2021

kas-beekmans
Kas Beekmans - 2020 | foto© Northern Talent Cup

Kas Beekmans zal in het seizoen 2021 opnieuw uitkomen in de Northern Talent Cup. De 16-jarige coureur uit Boxtel is één van de vier Nederlandse rijders die is geselecteerd voor deze internationale Moto3 talentencompetitie. Kas eindigde het afgelopen seizoen sterk met een vierde en vijfde plaats in Brno. Het doel van de jonge rijder is om deze stijgende lijn door te trekken richting het podium in 2021.

Kas Beekmans was in 2020 één van de deelnemers aan de nieuwe Northern Talent Cup, een internationaal Moto3 kampioenschap georganiseerd door Dorna, die onder andere ook de MotoGP organiseert. Vanwege de coronasituatie begon het seizoen veel later dan gepland en waren er slechts vier evenementen met in totaal acht wedstrijden. Sommige rijders hadden voor de eerste races al de kans gehad om meer testmeters te maken dan andere rijders, waardoor onder andere Kas en de andere Nederlanders met een kleine achterstand aan het seizoen begonnen. Kas wist gedurende de raceweekenden constant progressie te boeken en sloot het seizoen af met twee sterke wedstrijden vooraan in de kopgroep op het circuit van Brno. De coureur uit Boxtel eindigde als achtste in het kampioenschap.

Voor het seizoen 2021 is Kas opnieuw geselecteerd om deel te nemen aan deze Moto3 opstapklasse richting het wereldkampioenschap. Naast Kas zijn er nog drie Nederlanders geselecteerd. In deze nieuwsbrief hebben wij een afbeelding met de volledige deelnemerslijst geplaatst. De kalender is prachtig met in totaal zeven race-evenementen. De Northern Talent Cup rijders zullen in april gaan testen in Oschersleben, voordat het seizoen eind april van start gaat op de Lausitzring. Drie keer zullen de Northern Talent Cup coureurs rijden in het bijprogramma van een Grand Prix; een prachtige kans voor de jonge rijders om zich op dit niveau te laten zien! De volledige kalender hebben wij ook als afbeelding toegevoegd aan deze nieuwsbrief.

Kas en zijn team zijn achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. We zijn erg blij en trots om te kunnen melden dat Kurstjens B.V. afkomstig uit Hedel in het seizoen 2021 aanblijft als hoofdsponsor van Kas. Ook zal sponsor van het eerste uur Metaaldraaierij van Laarhoven komend jaar Kas weer ondersteunen. De zoektocht naar nieuwe sponsoren blijft doorgaan, want het is in deze bijzondere tijd logischerwijs alleen nog maar lastiger geworden om het budget bij elkaar te krijgen. Daarnaast heeft het team een nieuwe stichting opgericht onder de naam TWO Wheels om de sponsorinkomsten en kosten via te laten lopen. Het team van Kas zal op korte termijn ook leden van Club van 50 en 100 gaan benaderen via een app. Een voordeel hiervan is dat de leden die weer mee willen doen vervolgens heel gemakkelijk via een tikkie kunnen betalen. Al met al kijken we als team heel erg uit naar de start van het seizoen 2021 en we hopen er samen met alle mensen en bedrijven die Kas op wat voor manier dan ook steunen er geweldig jaar van te maken!

Kas Beekmans: “Ik heb super veel zin om komend jaar weer te racen in de Northern Talent Cup! Het kampioenschap is super strak en goed georganiseerd. Vorig jaar begon het seizoen heel laat en was het lastig om mijn doelen te halen. We zijn met een kleine achterstand begonnen, maar uiteindelijk zijn we wel erg sterk geëindigd met een vierde en vijfde plaats in Brno. Het doel voor komend jaar is om constant in de top-vijf te rijden en zoveel mogelijk podiumplaatsen te scoren. We gaan ervoor!”Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App