Alex Lowes zal ook in 2021 in de kleuren van het Kawasaki Racing Team WorldSBK uit blijven komen. De huidige leider in de tussenstand van het kampioenschap en Kawasaki hebben hun na dit seizoen aflopende contract met een jaar verlengd.

Alex Lowes maakte eerder dit seizoen op het Phillip Island Grand Prix Circuit in Australië zijn debuut voor het Kawasaki Racing Team WorldSBK. De 29-jarige Brit kende een uitstekend eerste weekend als teamgenoot van Jonathan Rea door een race te winnen en als leider in de tussenstand van het kampioenschap Australië te verlaten.

Ondanks dat het optreden van Lowes tot nu toe dit seizoen beperkt bleef tot het Australische raceweekend, dit vanwege de uitbraak van het coronavirus, heeft hij wel overeenstemming weten te bereiken voor het verlengen van zijn éénjarige contract met Kawasaki.

Alex Lowes: “Het is geweldig om in 2021 ook voor Kawasaki uit te mogen komen. Ik kan me hierdoor blijven aanpassen aan het team en me blijven aanpassen aan de ZX-10RR. Sinds ik bij het team ben gekomen, heb ik echt het gevoel dat het voor mij een kans was om weer een stap voorwaarts te maken. Als teamgenoot van Johnny heb ik het gevoel dat ik veel van hem kan leren en er een geweldige sfeer is binnen het team. De huidige situatie in de wereld is voor niemand ideaal, maar Kawasaki geeft me echt een positief gevoel en maakt me gefocust op de toekomst. Het was fantastisch om voor 2021 alles op orde te krijgen, dit nog voordat ik dit jaar de rest van de wedstrijden inga. Mijn persoonlijke doelstelling is om elke dag hard te blijven werken, mezelf te blijven verbeteren en ook als team te blijven genieten. Daarom gaan we racen. Deze ‘down-time’ heeft ons allemaal doen inzien hoe geweldig ons werk is. Ik kan niet wachten om dit seizoen weer met Team 22 aan de slag te gaan, samen met Marcel en de jongens, en ik kijk uit naar nog grotere dingen voor volgend jaar.”

Naast dat hopelijk binnenkort het WorldSBK seizoen hervat kan worden kijk Lowes er ook naar uit om zijn teamgenoot Jonathan Rea te vergezellen tijdens de bekende Suzuka 8H Endurance World Championship race.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App