Kazuki Watanabe vervangt Joan Mir tijdens Grand Prix van San Marino

2695
Kazuki Watanabe | © Suzuki Racing

Kazuki Watanabe zal Joan Mir vervangen tijdens de Grand Prix van San Marino op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Japanner rijdt in het Japanse Superbike kampioenschap en maakt deel uit van het Suzuki Endurance Racing Team (SERT).

Na het oplopen van de blessure die Joan Mir afgelopen zondag opliep op de Red Bull Ring werd de Spanjaard aangeraden 15 dagen rust te nemen om de schade aan botten en gewrichten in zijn rechterenkel te laten herstellen. Dit betekende dat hij de komende Grand Prix van San Marino zou missen, en Suzuki op zoek moest naar een mogelijke vervanger voor dat evenement. Suzuki testrijder Sylvain Guintoli was niet beschikbaar aangezien de Fransman zelf een blessure heeft opgelopen tijdens het testen voor de acht uren van Suzuka vorige maand.De Japanse fabrikant heeft besloten dat Suzuki coureur Kazuki Watanabe de GSX-RR van Mir zal bemannen voor veertiende Grand Prix van het seizoen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli.

De 31-jarige Japanner is een succesvol lid van het Suzuki Endurance Racing Team (SERT) waar hij als reservecoureur fungeert, onder andere tijdens de legendarische Suzuka 8 Hours race enkele weken geleden waar hij op het podium eindigde samen met Gregg Black aangezien Sylvain Guintoli en Xavier Simeon er toen allebei niet bij konden zijn. Hij rijdt ook op een GSX-R1000R in de All Japan Road Race series voor het team van Yukio Kagayama, Yoshimura Suzuki RideWin. Hij heeft de laatste jaren succes gehad in de serie en staat momenteel derde in de tussenstand van het kampioenschap.

Kazuki Watanabe: “Allereerst wil ik Joan een spoedig herstel toewensen van de blessure die hij opliep, hij is een geweldige rijder om naar te kijken en ik hoop dat hij snel weer terug kan keren. Ik was erg blij met het telefoontje dat ik mocht invallen in Misano, het zal geweldig zijn om de MotoGP-motor uit te proberen op dat circuit. Ik ga mijn best doen om goed te presteren en iets terug te geven aan het team dat mij deze kans heeft gegeven.”

Livio Suppo – Teammanager: “We vinden het erg jammer dat Joan niet zal kunnen racen in Misano en we wensen hem een voorspoedig herstel! Ondertussen zijn we blij Kazuki Watanabe in ons team te verwelkomen, hij heeft veel ervaring met Suzuki en hij is bezig aan een sterk seizoen in de All Japan series, hij werd ook derde in de Suzuka 8 hours een paar weken geleden. De GSX-RR zal een heel andere uitdaging zijn, maar we zullen ons best doen voor Watanabe zodat hij het maximale uit deze ervaring kan halen!”

De Grand Prix van San Marino op het Misano World Circuit Marco Simoncelli vindt plaats in het weekend van 2 t/m 4 september.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter