Keiharde herstart voor Bo Bendsneyder en NTS RW Racing GP in Jerez

42
bo-bendsneyder
Bo Bendsneyder - Jerez | foto© NTS RW Racing GP

Na de elfde plaats tijdens de eerste Moto2 race van het seizoen in Qatar hadden Bo Bendsneyder en NTS RW Racing GP zich de herstart van het 2020-seizoen iets anders voorgesteld. De extreem hoge temperaturen in Jerez zorgden ervoor dat Bendsneyder het gehele weekend geen potten kon breken en maakte een crash in de race zondagmiddag ook nog eens een vroegtijdig aan het weekend.

Dat het zondag in Jere een lastige race zou worden, was vooraf al wel duidelijk. De hitte in Zuid-Spanje in deze tijd van het jaar is niet in het voordeel van de NTS. Omdat er anders nooit in Jerez gereden wordt bij deze hitte, was er vooraf weinig informatie. Mede door de ontwikkelingsstop als gevolg van de coronacrisis kon NTS RW RW Racing GP nauwelijks inspelen op de omstandigheden. Een groot pakket nieuwe onderdelen ligt klaar in Japan, maar die mag het team niet gebruiken. In de trainingen is daarnaast weinig tijd om allerlei dingen uit te proberen met de afstellingen.

Het gevolg was dat Bo Bendsneyder de tweede race van het fors ingekorte seizoen moest beginnen vanaf de 22e plaats. In de eerste ronde verloor Bendsneyder een aantal plaatsen.

De Nederlander had het hele weekend al problemen met de voorkant van de machine en het gewicht van de volle tank hielp daar in de beginfase van de race niet bij. Achteraan een groep van een man of tien kon hij terugkomen naar zijn startpositie, maar in zijn pogingen bij deze groep te blijven gleed in bocht 9 de voorkant weg met als gevolg een vroegtijdig einde van de race en een zeer lastig weekend.

Bo Bendsneyder – DNF: “Ik had het hele weekend weinig gevoel aan de voorkant. Ik heb geprobeerd mee te komen met de groep, maar kwam snelheid tekort. Ik heb er alles aan gedaan om toch te kunnen volgen maar daarbij verloor ik de voorkant in turn 9. Het eindigde dus met een crash. Gelukkig ben ik zelf OK, maar het is wel een teleurstellend einde aan een moeilijk weekend. Gelukkig hebben we volgende week al een nieuwe kans.”

Komend weekend wordt het circuit van Jerez de la Frontera ook de tweede Grand Prix na de herstart van het 2020 seizoen verreden.

Handige links Gran Premio Red Bull de España 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen – (test woensdag)
Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App