Kelso wint CEV Moto3 race op Misano, Veijer rijdt ijzersterke inhaalrace naar P4

1375
Collin Veijer - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Rafa Marrodán

Joel Kelso heeft zaterdagmiddag een zeer spannende CEV Repsol Junior Moto3 World Championship race gewonnen op het Misano World Circuit Marco Simoncelli na een intens duel met Ivan Ortolá en David Muñoz. Nederlanders Collin Veijer en Zonta van den Goorbergh reden allebei zeer goede races en finishten respectievelijk als vierde en zevende.

Zaterdagmiddag om 17:15 uur ging de enige CEV Repsol Junior Moto3 race van het weekend van start op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Na regen eerder op de dag was het weer droog en zonnig op het Italiaanse circuit waardoor de omstandigheden nagenoeg ideaal waren.

Polesittter David Muñoz en Joel Kelso raakten elkaar meteen na de start waardoor de Spanjaard van het gas af moest en terugviel. Joel Kelso nam daardoor de leiding over voor Ivan Ortolá met daarachter Daniel Holgado, David Alonso en Takuma Matsuyama. Zonta van den Goorbergh viel terug van de zesde naar de negende plaats in de openingsfase van de race, Collin Veijer hield de 23e positie vast.

Al gauw ontstond er ene kopgroepje bestaande uit Kelso, Ortolá, Holgado en Muñoz. Daarachter voerde José Julian García een grote groep coureurs aan waar Van den Goorbergh deel van uitmaakte.

In de vijfde ronde ging het mis voor Holgado. De Spanjaard maakte een fout in bocht 15 en schoof met behoorlijke snelheid onderuit waardoor zijn race ten einde kwam. Hierdoor bleven Kelso, Ortolá en Muñoz over in de strijd voor de overwinning. Zo’n zeven seconden daarachter reed Van den Goorbergh een ijzersterke race, de Nederlander voerde de grote groep daarachter aan in de strijd voor de vierde plaats.

Terwijl de drie coureurs aan de kop van het veld in gevecht waren voor de zege reed Collin Veijer een werkelijk sensationele race. Na een lastig begin worstelde hij zich naar voren en wist hij op te klimmen naar de vierde plaats. De zestienjarige Staphorster voerde een aantal agressieve maar precieze inhaalacties uit waardoor hij aan de kop van de achtervolgende groep reed. Ook Van den Goorbergh wist zich knap te handhaven in de groep die streed voor de vierde plaats.

In een spannende slotfase wist Joel Kelso uiteindelijk de beslissende inhaalactie uit te voeren in de laatste ronde dankzij een knappe manoeuvre in de snelle bocht 11 (Curvone). Hij bleef foutloos en kwam als winnaar over de race waarmee hij zijn tweede CEV Moto3 zege behaalde. Ortolá kwam als tweede over de streep met Muñoz daarachter op de derde plaats.

Collin Veijer sloot een moeilijk weekend af met een geweldig resultaat. De zestienjarige Nederlander bleef koel en finishte na een knappe inhaalrace als vierde, zijn beste resultaat tot nu toe in het Junior WK Moto3. Daarachter waren het José Julian García en Luca Lunetta in de top zes met landgenoot Zonta van den Goorbergh op een keurige zevende plaats, verder maakten Mario Aji, David Salvador en Josh Whatley de top tien compleet.

Visitekaartje
Met de vierde en zevende plaats gaven Veijer en Van den Goorbergh zaterdagmiddag op het Misano World Circuit en voor het oog van de MotoGP paddock een belangrijk visitekaartje af. Ondanks dat het huidige seizoen nog niet ten einde werken de begeleidingsteams van de twee Nederlanders al hard aan de plannen voor komend seizoen. Plannen waarover op korte termijn meer duidelijkheid zal komen.

Het volgende CEV raceweekend vindt pas over twee maanden plaats en dit zal tevens de afsluiter zijn van het seizoen. In het weekend van 18 t/m 21 november zullen alle CEV klassen op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia racen waarbij er twee races zijn voor de Moto3 klasse.Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagRacesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter