Kenan Sofuoglu in tweede training voor Jacobson, Hartog veertiende

4
sofuoglu
Kenan Sofuoglu | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Kenan Sofuoglu heeft in de tweede vrije training voor de WorldSSP klasse op het TT Circuit Assen de snelste tijd op de klokken gezet. De Turk kwam tot 1.38.950 en was daarmee een fractie sneller dan PJ Jacobson en Federico Caricasulo. Rob Hartog was opnieuw de snelste landgenoot met een veertiende stek.

In de eerste training op vrijdagochtend werd Sofuoglu nog nipt afgetroefd door Jacobson, maar de Amerikaan wist zijn tijd in de tweede sessie niet aan te scherpen waardoor Sofuoglu een voordeel had. De Kawasaki-coureur dook halverwege de sessie onder de grens van 1.39 minuut en aan die tijd wist niemand meer te komen.

PJ Jacobson bleef met zijn tijd staan op de tweede plaats in ranglijsten en kreeg daarbij Federico Caricasulo achter zich. De Italiaan van het Pata Yamaha Team verbeterde zich aanzienlijk en kwam tot op vier tienden van een seconden van de snelste man. Hij verdrong hierbij teamgenoot Lucas Mahias een plaats terug.

Achter de rug van de Fransman kwam winnaar van de 2016 editie Kyle Smith naar de vijfde tijd, met Gino Rea, Jules Cluzel en Kyle Ryde in zijn zog. Sheridan Morais en Micheal Canducci, die nog onderuit ging, maken de top tien voor kwalificatie aan de Superpole 2 vol.

Rob Hartog reed opnieuw een sterke sessie. De man uit Abbekerk scherpte zijn tijd aan tot 1.40.178 en was daarmee bijna een seconde sneller dan op de vrijdagochtend. Hartog was daarmee de best geklasseerde coureur in het Europeesche Supersport veld met een veertiende plaats overall.

Ook de andere Nederlandse deelnemers wisten zich in tijd ruim te verbeteren. Jaimie van Sikkelerus ging ruim anderhalve seconde sneller en dat leverde hem een gecombineerde 22e tijd op. Vasco van der Valk verbeterde zich eveneens, maar een crash in de slotfase zorgde ervoor dat hij weinig plaatsen goed kon maken. De wildcard-coureur is terug te vinden op een 24e plaats in de uitslag.

 

Handige links Acerbis Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Foto’s donderdag
Foto’s vrijdag
Foto’s zaterdag
Foto’s zondag