Kenan Sofuoglu heeft vrijdagmiddag in Imola de snelste tijd op de klok weten te zetten tijdens de tweede vrije training van de Motul Italian Round. De regerend World Supersport kampioen was het snelst in een twee keer door een rode vlag situatie onderbroken sessie voor Kyle Smith en Sheridan Morais. Rob Hartog noteerde de tweeëntwintigste rondetijd en was daarmee de snelste Nederlander.

De tweede vrije training voor de WorldSSP klasse verliep vrijdagmiddag niet geheel volgens plan. Al na een paar minuten werd de sessie onderbroken door een rode vlag situatie naar aanleiding van Hiromichi Kunikawa in bocht zes. Na een onderbreking van ruim vijf minuten werd de sessie hervat maar ruim een half uur later ging het opnieuw mis toen Alex Baldolini zijn MV Agusta blok opblies en deze daarbij een giga oliepoor achter liet op het Italiaanse circuit. De marshalls hadden vervolgens bijna een half uur nodig om de baan weer schoon te maken.

Nadat de baan weer vrijgegeven was het nog steeds Kenan Sofuoglu die de lijst aanvoerde. Diverse coureurs deden vervolgens in de slotfase nog verwoede pogingen om de Kawasaki coureur van de eerste plaats op de lijst te verdrijven. Federico Cariscasulo was één van deze coureurs, de man die eerder op de dag nog het snelst was moest dit echter bekopen met een flinke klapper. De Italiaan mankeerde zelf gelukkig niets maar zijn Yamaha had dusdanig schade dat er geen sprake kon zijn van de sessie vervolgen.

In de slotfase was het Sofuoglu zelf die zijn eigen snelste tijd nog aan wist te scherpen en de sessie duidelijk als snelste coureur afsloot. Kyle Smith wist nog het dichtst in de buurt te komen maar ondanks dat de Brit de tweede tijd op de klok zette moest hij wel ruim een halve seconde toe geven op de tijd van Sofuoglu.

Sheridan Morais kwam in de laatste minuten nog naar de derde plaats voor PJ Jacobsen, Christian Gamarino, Hikari Okubo en Alessandro Zaccone.

Cariscasulo moest, mede door zijn val, genoegen nemen met de achtste rondetijd terwijl Gino Rea en Lucas Mahias deze sessie afsloten met respectievelijk de negende en tiende rondetijd.

Rob Hartog wist zich enigszins te herpakken in deze sessie, de Team Hartog-Jenik-Against Cancer coureur noteerde de tweeëntwintigste rondetijd. Jaimie van Sikkelerus sloot de vrijdagmiddag sessie af als achtentwintigste.

Samengestelde lijst na twee vrije trainingen
De top tien, en de lijst met coureurs die zich allen rechtstreeks wisten te plaatsen voor de Superpole 2 kwalificaties is als volgt: Sofuoglu, Cariscasulo, Cluzel, Smith, Mahias, Morais, Jacobsen, Gamarino, Okubo en Zaccone.

Op deze samengestelde lijst zien we Hartog terug op de vierentwintigste plaats terwijl Van Sikkelerus hier de negenentwintigste positie inneemt.

 

Handige links Motul Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s

Motul Italian round Imola: samenvatting vrijdagtrainingen