Na een uitgestelde start, twee rode vlaggen en een later op de dag pas verreden World Supersport wedstrijd mocht Kenan Sofuoglu zondagmiddag in Imola de hoogste trede van het podium beklimmen. De Kawasaki coureur was in de twaalf ronden tellende wedstrijd het snelst voor Lucas Mahias en PJ Jacobsen.

 

Verslag uitgestelde race, lees ook: World Supersport wedstrijd Italian Round verplaatst

Bij de start was het voor de derde keer deze dag dat Lucas Mahias de leiding nam. Kenan Sofuoglu kwam na de eerste ronde als tweede door gevolgd door PJ Jacobsen en Christian Gamarino terwijl Rob Hartog op de veertiende plaats rijdend langskwam en Jaimie van Sikkelerus de drieëntwintigste positie innam.

In de derde van de twaalf ronden tellende wedstrijd was het Sofuoglu die de de leiding over nam van Mahias terwijl Jacobsen als enige het tweetal nog enigszins kon volgen en als derde doorkwam.

Nadat Federico Cariscasulo gewoon vanaf de vierde plaats op de grid gestart was bleek dat hij ondanks dat de race uitgesteld en herstart was toch gewoon zijn penalty diende te accepteren. Op de achtste plaats rijdend  kwam de Italiaan in de vierde ronde door de pits rijdend om vervolgens terug te keren op de baan en terug te vallen naar de zevenentwintigste plaats in de race.

Met nog zes ronden te gaan kwam Nikki Tuuli lelijk ten val, de Fin bleef daarbij in eerste instantie op de kurbstones liggen terwijl zijn machine midden op de baan lag. Even leek het erop dat er opnieuw een rode vlag situatie leek te komen maar door goed en snel ingrijpen van de Italiaanse marshalls kon dit voorkomen worden.

Sofuoglu, Mahias en Jacobsen wisten er vooraan vervolgens een leuke strijd van te maken. Het was echter Sofuoglu die stand wist te houden en na twaalf ronden als winnaar de finish passeerde voor Mahias en Jacobsen.

Op ruim acht seconden werd Morias vierde voor Kyle Smith, Jules Cluzel, Christian Gamarino, de Belgische wildcard coureur Loris Cresson, Hikari Okubo en Alessandro Zaccone.

Rob Hartog passeerde na twaalf ronden als zeventiende de zwart/wit geblokte vlag terwijl Jaimie van Sikkelerus helaas niet aan de finish kwam. De MVR Racing coureur kreeg tijdens de wedstrijd te kampen met een onwillige Yamaha, ging daardoor een aantal keren in de fout waarna hij besloot het voor gezien te houden en de motor in de pits te parkeren.

 

Handige links Motul Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Video’s