Keurige tweede plaats voor Steeman tijdens eerste OW Cup race

152
victor-steeman
Victor Steeman | foto© Damon Teerink - Racing Passion Photography

Victor Steeman en Jeroen Hilster hebben uitstekend gepresteerd tijdens de eerste race van ONK SuperCup 600 seizoen. Op het TT Circuit Assen pakte Victor pole position en eindigde na een sterke race op het podium met een tweede plaats. Jeroen kwam als vierde over de eindstreep.

Na de vrije trainingen van vrijdag 10 juli in wisselende weersomstandigheden begon zaterdag 11 juli het OW Cup seizoen dan echt op het TT Circuit Assen. Tijdens de eerste kwalificatie was het droog en tijdens de tweede sessie was het nat. De snelste tijden werden daardoor geklokt in de eerste kwalificatie, die vanwege een rode vlag vroegtijdig afgebroken werd. Beide Lentink Sports Racing rijders lieten een sterke indruk achter. Victor Steeman was het snelste van iedereen en scoorde zijn eerste pole position in de ONK SuperCup 600 klasse. Jeroen Hilster wilde net gaan aanzetten voor een snelle ronde toen de rode vlag kwam. Jeroen kwalificeerde zich als vierde voor de wedstrijd.

Victor had een uitstekende start vanaf de voorste startpositie en dook als eerste de Haarbocht. In de eerste ronde verloor hij de leidende positie aan Glenn van Straalen. De 20-jarige Victor kon mee en reed kort achter de leider een keurige race, die eindigde op een tweede plaats. Het eerste podium van Lentink Sports Racing als raceteam. Jeroen reed op zijn beurt in de beginfase op een derde plaats. In het tweede deel van de race kwam de ervaren IDM coureur Marc Buchner hem voorbij. De 19-jarige coureur had zelf op iets meer gehoopt, maar hij wist de vierde plaats tot aan de eindstreep vast te houden.

Victor Steeman: “Het was een topdag! Het ging super goed in Q1. Ik kon een mooie rondetijden rijden, ondanks dat ik een paar coureurs moest inhalen. Het regende in Q2 en deze sessie hebben we gebruikt om de regensetting te verbeteren. Ik had een goede start in de race en daarna kon ik redelijk in mijn ritme komen. De nummer twee kwam mij voorbij en door een paar foutjes kon ik er helaas niet weer voorbij. Ik heb erg goed kunnen werken met het team en ik ben blij met deze tweede plek.”

Jeroen Hilster: “Het was een goed weekend. Vooral in de regen is mijn gevoel super en op een droge baan begint het oude tempo weer terug te komen. Helaas kwam dit er in de race nog niet helemaal uit. We weten waar het in zit en daar gaan we volgende week mee aan de slag. Ik wil het team weer bedanken voor dit weekend. Op naar volgende week!”

Volgende week staat gelijk al de tweede ronde van de OW Cup gepland. Zaterdag 18 juli rijdt de ONK SuperCup 600 klasse twee wedstrijden op het TT Circuit Assen.