Na de afgelopen seizoenen actief te zijn geweest in de Superstock 1000 klasse van het British Superbike kampioenschap heeft Kevin van Leuven besloten om in 2017 van start te gaan in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup.

Kevin van Leuven was de afgelopen jaren een vaste deelnemer in het prestigieuze Britse wegracekampioenschap. In eerste instantie in de Superstock 600 klasse en de afgelopen twee seizoenen in de zwaardere Superstock 1000 categorie.

Ook voor het seizoen 2017 was het plan om uit te komen in deze klasse, echter aangezien er komend seizoen door de Superstock 1000 klasse twee wedstrijden per weekend gereden worden werd het prijskaartje ineens heel anders.

De afgelopen paar maanden werd duidelijk, ondanks dat er nog wel een aantal teams geïnteresseerd waren in de diensten van Van Leuven, dat dit voor de Limburger geen haalbare kaart was met als gevolg een onzekere periode.

Het leek er dan ook lange tijd op dat Van Leuven zijn actieve wegrace carrière noodgedwongen zou moeten beëindigen. Hier waren de trouwe supporters groep en de sponsorclub van de Limburger het echter niet mee eens. Zij staken samen met de Stichting van Leuven Racing de koppen bij elkaar en na een aantal goede gesprekken en een tijdje samen brainstormen is er besloten dat Van Leuven komend seizoen actief zal zijn op Nederlandse bodem en van start zal gaan in de NK SuperCup 600 klasse van de OW Cup.

Van Leuven zal van start gaan gaat op de voor hem bekende Kawasaki ZX6R, de machine waarop hij een paar jaar geleden ook uitkwam binnen het G&S Racing Team in het British Superstock 600 kampioenschap. Mark Fischer van G&S Racing, zal een motor race klaar maken voor Van Leuven en hem gedurende het seizoen ondersteuning bieden met ‘know how” en onderdelen. Ondersteuning van  Engeland en Nederland uitkomend in de Open Wegrace Cup.