Kevin Mijwaart zal komend seizoen niet meer in actie komen als actief wegracecoureur. De 20-jarige coureur, die het afgelopen seizoen actief was in de IDM Supersport 600 klasse, heeft dit nieuws donderdag wereldkundig gemaakt. Een niet toereikend budget wordt door de coureur uit Almere als reden opgegeven van zijn besluit.

Kevin Mijwaart begon op 8-jarige leeftijd met minibiken bij Rap-Holland waar hij drie seizoenen met plezier reed. In 2012 kwam hij via een selectie bij de NSF Molenaar 100 Cup terecht waar hij in de twee jaar dat hij deelnam respectievelijk als achtste en vierde in het kampioenschap eindigde.

Hierna stapte Mijwaart, met dank aan Van de Kuinder Motoren, over naar de Yamaha R125 Cup. In deze competitie eindigde de Almeerder in zijn debuutseizoen als derde om vervolgens in de twee daaropvolgende seizoenen de titel in de wacht te slepen.

Met de Yamaha R125 Cup titel op zak werd de overstap gemaakt naar de Nederlandse Yamaha R3 Cup. Een titel in deze competitie zat er in de twee seizoenen die hij er actief was weliswaar net niet in, wel plaatste zich beide jaren voor de Yamaha bLUcRU Challenge.

Voor het seizoen 2019 werd de overstap gemaakt naar het IDM waar Mijwaart van start ging in de Supersport 600 klasse. Na twee geslaagde voorjaarstrainingen in Frankrijk en Tsjechië sloeg het noodlot aan de vooravond van de start van het seizoen toe. De coureur uit Almere raakte betrokken bij een verkeersongeval waarbij hij buiten zijn schuld om op zijn scooter lelijk ten val kwam. Het gevolg; breuken in het wortelbeentje en spaakbeen en het mislopen van de start van het seizoen.

Mijwaart mistte hierdoor de eerste drie wedstrijden van het seizoen in Lausitz, Oschersleben en Zolder. Tijdens een wedstrijdweekend meetellend voor de Alpe Adria Cup in Oschersleben maakte Mijwaart zijn comeback in wedstrijdverband, een weekend dat gebruikt werd ter voorbereiding op de rest van het IDM-seizoen.

Ondanks deze tegenslag en het missen van het eerste deel van het seizoen wist Mijwaart in de overige races nog de nodige punten te scoren om zodoende nog als zestiende te eindigen in de eindstand van het kampioenschap. Naast de deelname aan de resterende races in het IDM verscheen de 20-jarige ook nog middels een wildcardoptreden aan de start tijdens de Nederlandse ronde van het British Superbike Championship in Assen.

Al met al natuurlijk niet het seizoen waarvoor op gehoopt werd. Ondanks een toch wel enigszins teleurstellend verlopen seizoen begon Mijwaart vol goede moed aan de voorbereidingen voor het komende seizoen. Tot aan de kerstdagen werd er hard gewerkt om het benodigde budget bij elkaar te krijgen voor 2020, maar ondanks het harde werken hebben Mijwaart en de mensen om hem heen moeten besluiten dat het reeds gevonden budget niet toereikend is voor deelname aan een tweede seizoen in Supersport 600 klasse van het IDM.

Kevin Mijwaart: “Het is zuur, omdat ik weet dat ik door mijn blessure mezelf niet 100% heb kunnen laten zien in het afgelopen seizoen. Ik wil graag al mijn sponsoren, clubleden, supporters en in het bijzonder mijn opa, vader, Ed, Jan en Dennis bedanken voor alle steun tijdens mijn motorsportcarrière. We zijn vanaf het begin samen met elkaar op pad geweest,  met als doel zo ver mogelijk te komen in de motorsport. Ik ben ontzettend dankbaar voor al die jaren waarin ik heb kunnen racen.”

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App