Er komt per direct een einde aan de samenwerking tussen Moto2 coureur Zulfahmi Khairuddin en het Maleisische SIC Racing Team. Het besluit om niet samen verder te gaan werd in goed onderling overleg genomen.

Zulfahmi Khairuddin werd vlak voor aanvang van het seizoen door SIC Racing aangetrokken als vervanger van de naar het Monster Yamaha Tech3 overgestapte Hafizh Syahrin. Zonder een serieuze voorbereiding begon de voormalig Moto3 en World Supersport coureur aan het wedstrijdseizoen met de wetenschap dat het geen makkelijke opgave zou gaan worden in de competitieve middenklasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

“Na de laatste race in Jerez, vind ik het nog steeds erg moeilijk en zie ik in vergelijking met de eerste wedstrijd van het seizoen nog weinig verbetering,” aldus Khairuddin. “Na goed na te denken en grondig te hebben gediscussieerd met het team, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik mijn Moto2-carrière het beste kan beëindigen. Ik wil mijn oprechte dank betuigen aan de betrokkenen, in het bijzonder aan SIC Chief Executive Officer Dato’ Razlan Razali en teammanager Johan Stigefelt voor hun vertrouwen en het feit dat ze mij de kans hebben gegeven om deel te nemen aan het Moto2-kampioenschap. Ik vind het erg jammer voor het team en de sponsors dat er zo’n abrupt einde is gekomen aan dit avontuur.”

Tot aan vorig seizoen kwam Khairuddin twee seizoenen lang onder de vlag van Orelac Racing Verdnatura uit in het World Supersport kampioenschap. Zijn beste resultaat in deze klasse was een tweede plaats tijdens de Maleisische ronde in 2016. Voorafgaand aan zijn World Supersport avontuur wist de Maleisiër twee keer op het podium te eindigen in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. In maart van dit jaar debuteerde Khairuddin in Qatar in de Moto2 klasse waar hij een 28e plaats scoorde in zijn eerste race. In Argentinië werd er een 26e plaats behaald, in Austin kwam de SIC Racing coureur als 27e over de finish terwijl hij in Jerez, wat vooralsnog zijn laatste Moto2 wedstrijd is geweest, de eindstreep niet wist te halen.

Wie de opvolger zal worden van Khairuddin binnen SIC Racing is nog niet bekend, wel bekend is dat het team voornemens is deze z.s.m. bekend te zullen maken.

 

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag