Khairul Idham Pawi in 2020 deel uit blijven maken van Team Petronas Sprinta Racing. De Maleisiër zal echter niet van start gaan in de Moto2 klasse maar binnen het team terugkeren naar de lichtste klasse, de klasse waarin hij in 2016 tijdens zijn debuutseizoen twee races wist te winnen.

Khairul Idham Pawi kent een moeilijk 2019 seizoen. De Petronas Sprinta Racing Moto2 coureur liep bij een crash tijdens de eerste Europese ronde van het seizoen in Jerez de la Frontera een ernstige handblessure op. De Maleisiër werd hier al twee keer geopereerd in Europa, keerde onlangs terug naar zijn geboorteland waar hij eerder deze week voor de derde keer werd geopereerd in het Kuala Lumpur Sports Medicine Centre.

Het 2019 seizoen blijft voor Pawi dus beperkt tot slechts een drietal Grand Prix weekenden. Zijn herstelplan zal zich nu concentreren op de voorbereidingen voor het seizoen 2020, wat betekent dat hij in 2019 definitief niet meer in actie zal komen – zijn landgenoot Adam Norrodin zal hem de rest van het seizoen vervangen.

Lange tijd was het onzeker of er voor Pawi komend seizoen nog wel plaats was binnen het Moto2 team van Petronas Sprinta Racing. Nadat het team onlangs overeenstemming wist te bereiken met de Spanjaard Xavi Vierge, de naam van Hafizh Syahrin veelvuldig werd genoemd als tweede rijder voor het team leken de kansen voor Pawi steeds kleiner te worden. Nu het zo goed als zeker is, ondanks dat het officieel nog niet bekend gemaakt is, dat de momenteel nog voor het Angel Nieto Team uitkomende Brit Jake Dixon komend seizoen de teamgenoot zal worden van Vierge bij Petronas Sprinta Racing Moto2 leken de kansen voor Pawi uitgespeeld.

Niets is echter minder waar, het Maleisische team heeft woensdag middels een officieel persbericht bekend gemaakt dat Pawi ook in 2020 deel uit zal blijven maken van het team. Dit zal echter niet zijn in de Moto2 klasse, maar in de Moto3 klasse, de categorie waarin Pawi zijn Grand Prix-racecarrière begon en in 2016 tijdens zijn debuutseizoen op spectaculaire wijze zijn tweede race als fulltime coureur in de klasse wist te winnen, iets dat hij later in hetzelfde jaar nog een keer herhaalde.

Khairul Idham Pawi: “Ik ben blij dat ik nog een jaar bij het team kan blijven, want het voelt als één grote familie. Ik vertelde hen dat ik graag terug wilde keren naar de Moto3, en ze hebben me een geweldige kans gegeven. Dat is iets waar ik het meeste uit wil halen, want in 2016 heb ik slechts één jaar in het kampioenschap gereden en ik denk dat ik nog veel te leren heb. Een ervaren rijder als John (McPhee) naast me te hebben is ook voor mij erg nuttig. Mijn doel voor 2020 is om te proberen vooraan in het veld mee te doen. Het herstel van mijn blessure duurt lang en dat is teleurstellend. Ik heb niet veel kunnen doen behalve blijven trainen, maar hopelijk zal deze laatste operatie me helpen om volledig te herstellen.”

Het 2020 Moto3-seizoen begint in maart volgend jaar met de Grand Prix van Qatar, die voorlopig gepland staat voor zondag 08 maart.

 

Handige links Gran Premio Michelin de Aragon:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App