De OW Cup is neergestreken in het Franse Dijon en Prenois. Op donderdag werden de kwalificaties verreden en stond er voor de ONK SuperCup 1000 coureurs de eerste race op het programma. Cliff Kloots ging met de zege aan de haal door in een spannende race voor Nigel Walraven en Danny van der Sluis.

Een groot deel van de OW Cup familie is neergestreken in het Franse Dijon en Prenois. Voor de de gecombineerde ONK SportCup 600, ONK SportCup 1000 en ONK ProCup 600 en de ONK SuperCup klasse stonden er donderdag, een vrije training, twee kwalificaties op het programma terwijl er voor de gecombineerde ONK ProCup 1000 en ONK SuperCup 1000 categorie, een vrije training, twee kwalificaties en de eerste wedstrijd van het Franse avontuur op het programma stonden.

ONK ProCup 1000 en ONK SuperCup 1000
Nog voordat er donderdag een meter gereden was moest Renzo van Emmerik zich al afmelden. Van Emmerik had woensdag voorafgaande aan het evenement al deelgenomen aan een aantal vrije trainingen op het Franse circuit. Hier maakte de BMW coureur een onbenullig schuivertje over de voorkant, maar omdat de motor alle kanten op stuiterde was het gevolg veel schade. De motor bleek dusdanig beschadigd dat Van Emmerik zich genoodzaakt zag zich af te melden voor donderdag en vrijdag.

Tijdens de eerste kwalificatie was het Cliff Kloots die het snelst was en de voorlopige pole voor zich opeiste. De Yamaha coureur was met een snelste ronde van 1’21.235 ruim sneller dan Nigel Walraven en Rinze Luimstra die de tweede en derde rondetijd lieten noteren.

Danny van der Sluis en Jolanda van Westrienen eindigden in deze eerste kwalificatie als vierde en vijfde terwijl Wouter van Heyningen met de negende plaats algemeen in deze sessie de snelste ONK ProCup 1000 coureur was.

De tweede kwalificatie werd helaas een sessie van korte duur. Luimstra blies namelijk al vrij snel in de sessie zijn blok op met een flink oliespoor en dus een rode vlag tot gevolg. Door dit oponthoud werd de sessie niet meer hervat.

Ondanks dat Walraven zijn eigen snelste rondetijd nog wel aan wist te scherpen in deze korte sessie was het niet voldoende om Kloots van de pole af te houden. Met zijn tijd uit de eerste kwalificatie mocht de Yamaha coureur dus vanaf de pole aan de race beginnen voor Walraven, Luimstra, Van der Sluis, Toine Gierkink, Van Westrienen, Alexander Klaassen, Kenny Tournel, Van Heyningen en Camiel Blokhuizen.

Van Heyningen werd met de negende rondetijd de best geklasseerde ONK ProCup 1000 coureur.

Wedstrijd
Nadat Van Emmerik al voor aanvang van de dag af had moeten melden gold dit voor aanvang van de race ook voor de als derde gekwalificeerde Luimstra. De schade aan de Yamaha, opgelopen in de tweede kwalificatie, bleek dusdanig groot dat ook voor de Friese coureur een vroegtijdig einde kwam aan het Franse avontuur.

Toen de lichten op groen gingen voor de eerste race, een race over 15 minuten + 1 ronde waren het Kloots en Walraven die meteen een moordend tempo aan de dag legden en afstand wisten te nemen van de race van het veld.  Het tweetal maakte er een spannend duel van, een duel dat nog eens extra spannend werd toen al snel de eerste coureurs op een ronde achterstand gezet werden. Kloots trok uiteindelijk aan het langste eind door met een voorsprong van 0,012 sec. als winnaar de finish te passeren. Van der Sluis werd op ruim dertien seconden derde voor Van Westrienen, Klaassen, Blokhuizen, Jeremy Gelderblom, Van Heyningen, Yme-Jan Hofstee en Wim Broekenstijn.

Op de zevende plaats algemeen werd Blokhuizen winnaar van de ONK ProCup 1000 klasse voor Gelderblom en Van Heyningen.

Luimstra ging zoals gemeld niet van start terwijl Eric de Jong Looren, David Abgarian en Gierkink in de race ten val kwamen.

ONK SportCup 600, ONK SportCup 1000 en ONK ProCup 600
Na twee kwalificaties was het Anne van Gaalen die het snelst was en vrijdag vanaf de pole in deze gecombineerde klasse van de pole mag starten. Gert Linthorst, Krijn Peters, Patricia Kok en Jeroen Kok completeerden de top vijf na twee kwalificaties.

ONK SuperCup 600
In deze klasse werd de pole een prooi voor Guus Boes. De Suzuki coureur was na twee kwalificaties het snelst voor Kevin van Leuven, Manuel Wienen, Eduard Troost en Frank Nieman.

Vrijdag
Tijdens de tweede dag staat er voor alle categorieën een warm-up op het programma, rijden de ONK ProCup 1000 en ONK SuperCup 1000 hun tweede wedstrijd terwijl er voor zowel de gecombineerde ONK SportCup 600, ONK SportCup 1000, ONK ProCup 600 klasse als ook de ONK SuperCup 600 nog twee wedstrijden verreden zullen worden.

Handige link OW Cup Dijon en Prenois: Tijdschema en volledige uitslagen

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl