KNMV blaast ONK-wegracecompetitie nieuw leven in

6028
troy-herfoss
Troy Herfoss voor Danny de Boer - Dutch Superbike race Assen 2012 | foto© Tiny Kolsters

In 2023 zal het Open Nederlands Kampioenschap weer toegekend worden aan de supersport- en superbike klassen in de wegrace. Met deze stap blaast de KNMV de ONK-wegracecompetitie nieuw leven in.

Coureurs weten het: ‘wegrace is altijd in beweging’. Dat devies geldt niet alleen óp de baan, maar ook ernaast. Na een aantal jaar afwezigheid, is de roep om een KNMV ONK-wegracecompetitie groter dan ooit. Om die reden heeft de KNMV besloten om de ONK-status opnieuw toe te kennen aan de wegraceklassen supersport, superbikes en zijspannen, om zo de ONK-competitie opnieuw op te starten. Voor de supersport- en superbikeklassen worden de bekende Dutch Supersport en Dutch Superbikes namen van stal gehaald om de ONK-status van deze klassen éxtra glans te geven.

De KNMV is dan ook verheugd om een eerste voorlopige 2023 ONK kalender bekend te kunnen maken, maar het is onvermijdelijk dat hier nog wijzigingen op komen. De ONK-wegracecompetitie zal onderdeel worden van de BeNeLux Trophy op de permanente circuits. De ‘snoepjes’ van de kalender zijn JACK’S Racing Day en hopelijk de Nederlandse ronde van het WK Superbike!

Wat het WK Superbike betreft, wordt er achter de schermen hard gelobbyd om de KNMV ONK Supersport- en Superbikes-rijders een podium te geven tijdens dit evenement dat van 21 tot en met 23 april georganiseerd wordt in Assen. Wordt vervolgd dus!

Onderstaand de voorlopige 2023 ONK kalender: (editie per 01-12-22)

2023-onk-kalender

Supersport 300
De Supersport 300 klasse kan op dit moment helaas nog niet bevestigd worden. Dit heeft volgens de KMNV niets te maken met de kwaliteit van de deelnemers, maar alles met het aantal deelnemers in deze categorie. Op dit moment wordt hier onderzoek naar gedaan, hierover binnenkort meer.Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter