De tweede KNMV cup race in Assen van 2008 was er een van uitersten: Soms leek het een mooie zomerdag met blauwe luchten en een heerlijke temperatuur. Een uurtje later dreven donkere wolken over het circuit en leek het wel een speedboot race die werd verreden. Ondanks dit alles betrekkelijk weinig valpartijen en spannende races. Smullen dus voor de liefhebber!

SuperCup 1000 A: driemaal is scheepsrecht!
Zoals eerder vermeld gaat het in de SuperCup 1000 tot twee keer toe fout. Vanaf pole gaat Dave Hendriksen weg voor Bert van Munster, Niels Feller en Rik Nederveld. Op de natte
baan is het Niels Feller die de leiding pakt ondanks een bijna highsider in de Geert Timmer in de eerste bocht. Niels Feller aan de leiding voor Dave Hendriksen en Joan Verdonk. Na vier ronden gaat het mis in de Ruskenhoek en de rode vlag wordt getoond. Een herstart volgt en meteen in de eerste ronde van deze herstarte race gaat het weer mis in de Ruskenhoek. Een valpartij en de rode vlag als gevolg. Even is er bij de wedstrijdleiding onduidelijkheid over het vervolg. De eerste drie van de race, Feller, Hendriksen en Verdonk staan al bij de trap naar het podium als vertelt wordt dat de wedstrijd later wordt herstart. Aan het eind van de wedstrijddag wordt de SuperCup 1000 voor de derde keer gestart en nu is het asfalt droog. Dat betekent dat Rik Nederveld, Remco Hernamdt en Bert van Munster zich aan de kop van het veld kunnen melden terwijl ze in de natte race ergens achteraan het veld bungelden. Bert van Munster laat zelfs weten dat hij en teamgenoot Rik Nederveld niet eens regenbanden bij zich hadden en dus bij voorbaat kansloos voor een goede klassering. Niels Feller blijkt een maatje te groot en pakt met afstand de eerste plaats. Erachter is het Dave Hendriksen die eenzaam rijdend naar de tweede plaats gaat voor Rik Nederveld. Bert van Munster laat zich in de slotfase verrassen door Remco Hernamdt en wordt vijfde. Mikis van Es wordt elfde nadat hij op de vrijdag tijdens een training zijn motor opvouwt in de Ossebroeken. Een avondje doorsleutelen brengt hem en zijn motor weer vijf punten in het kampioenschap.

Uitslagen:
1: Niels Feller
2: Dave Hendriksen
3: Rik Nederveld
4: Remco Hernamdt
5: Bert van Munster
6: Billie Theunissen
8: Hanco Adriaanse
9: Lieuwe van der Veen
10: Alex Janissen