De vierde KNMV cup race van 2008 werd afgelopen weekend op zondag 17 augustus gereden in Assen. Oorspronkelijk stond de race gepland voor de zaterdag, maar vanwege een concert van Iron Maiden op het TT circuit werd de KNMV Cuprace een dag opgeschoven.

SuperCup 1000: Niels Feller weer te sterk!
Niels Feller pakt na zijn winst in de vorige wedstrijd in Assen de pole positie voor Rik Nederveld, Dave Hendriksen en Remco Hernamdt. Bij de start pakt Niels Feller meteen de
leiding, maar hij kan niet zoals in eerdere wedstrijden weglopen van de rest. Het verschil blijft klein en de anderen kunnen nog hopen op een wondertje. Even is het dringen om de tweede plaats tussen Rik Nederveld en Dave Hendriksen, maar na een aantal ronden komt er tekening in de strijd. Dave Hendriksen gaat naar de tweede positie en Rik Nederveld naar de derde. De onderlinge verschillen zijn maar klein, maar in het verloop van de race komt er geen wisseling meer voorin het veld. Achter Rik Nederveld valt een gat en uiteindelijk is het Mikis van Es die Remco Hernamdt achter zich weet te houden. Billie Theunissen weet aan de finish Lieuwe van der Veen af te stoppen na een wedstrijdlang gevecht.

Uitslagen
1: Niels Feller
2: Dave Hendriksen
3: Rik Nederveld
4: Mikis van Es
5: Remco Hernamdt
6: Billie Theunissen
7: Lieuwe van der Veen
8: Alex Janissen
9: Alex Laanstra
10: Hanco Adriaanse