Één week na Oschersleben was het alweer de beurt om op Assen in actie te komen, een drukke kalender. Helaas waren de weersomstandigheden niet gelijkwaardig.

SuperCup 600 C & D
De C-groep SuperCup 600 moest als eerste na de meeting in het mediacentrum de spits afbijten waarbij zij in tegenstelling tot latere klasses op een kletsnatte baan mochten acteren.

De eerste 3 rondes waren voor Douwe van der Vaart. Hij ging aan de leiding op zijn Suzuki GSX-R600 maar werd in ronde 4 door Emmanuel Marjoedi voorbijgestoken. Marjoedi wist uiteindelijk de wedstrijd ook te winnen. Rob Posthumus, in ronde 1 nog doorkomend op een 6e plek wist na een mooie inhaalrace in de laatste ronde van der Vaart nog te verschalken en pakte hiermee P2. Van der Vaart werd 3e, voor Oliver Leering, Mark Wildenberg en Margreet Zant.

In de D-groep was SuperCup 1000 rijder Frits Visser duidelijk de snelste. Als enige wist hij in de race onder de 1:59 te rijden en met een gat van 10 secondes op de finish versloeg hij Koen de Wit, die op zijn beurt nipt SuperCup 600 rijder Frank Banga achter zich wist te houden. Daan Donders, Kees Overkleeft en Wilco Kakkenberg maakten de top 6 vol.

#
SuperCup 600 C
#
SuperCup 600 D
1
Emmanuel Marjoedi
1
Frits Visser
2
Rob Posthumus
2
Koen de Wit
3
Douwe van der Vaart
3
Frank Banga
4
Oliver Leering
4
Daan Donders
5
Chris Huffmeijer
5
Kees Overkleeft
6
Mark Wildenberg
6
Wilco Kakkenberg
7
Margreet Zant
7
Simon de Boer
8
Jan de Boer
8
Karel van der Leek
9
William Tolhoek
9
Simon Vlieg
10
Leonard Raap
10
Edwin van der Maarel