KNMV Cup Assen

61

Alweer de één na laatste KNMV Cup racedag van 2007, op 15 september jl. In diverse klassen kon de beslissing voor het kampioenschap vallen dus op voorhand was het al zeker dat het een spannende dag zou worden. Uiteindelijk werden in de Damen Leathers SV Cup en in de JuniorCup de kampioenen gekroond. De overige klassen worden op 6 oktober beslist, tijdens de laatste races van dit seizoen. Er worden dan dubbele wedstrijden verreden in de diverse klasses.

SuperCup 600 B & SuperCup 600 C groep

In de B groep race mochten de coureurs 2 keer van start. Aanvankelijk leek alles goed te gaan na de eerste start maar bij de Bult ging een rijder eraf waarna de ambulance langs moest komen. Door de rodevlagsituatie daarna was een herstart over 7 rondes noodzakelijk. Marijn Tieleman op zijn Ducati was duidelijk de snelste gedurende de hele race. Nummer 86 Douwe van der Vaart ging het minder goed af. Na bij Hoge Heide te zijn ingehaald door een andere motor miste hij de lijn in Ramshoek en ging eraf. Gelukkig viel de schade uiteindelijk mee maar wel een DNF, na een fraaie 3e startpositie. De winnaar van de vorige keer Rob Posthumus werd ditmaal 2e, voor Ramon Kooy. Ronald Boer, William Tolhoek en Edwin Ott maakten de top 6 volledig.
In de C groep was er een spannende strijd tussen Mark Wildenberg, Hansie van der Leek en Ronald de Vries. Het leek lange tijd Wildenberg te worden op zijn Honda maar op het laatst kwam van der Leek nog voorbij. Toch wist Wildenberg in de laatste ronde van der Leek alsnog weer te verschalken en pakte de winst, voor van der Leek die net als vorige keer wederom 2e werd. Ronald de Vries zat er ook goed bij maar moest genoegen nemen met de laagste trede op het podium. Jeroen Tielen werd 4e, voor Rini Wolf en Richard Ham.