In de afgelopen periode is er meer duidelijkheid gekomen over de KNMV Cupraces van 2008. Er zijn diverse gesprekken gevoerd tussen betrokken partijen waarin ondermeer de KNMV Cup Endurance besproken is, een evenement wat zich in de afgelopen twee jaar ontwikkeld heeft tot een gezellig evenement en uit de vele reacties die de organisatie kreeg na afloop van de vorige edities blijkt dat de deelnemers graag zien dat hier een vervolg aan gegeven wordt.

Afgelopen twee jaar is deze Endurance op een type 3 dag verreden maar door het huidige strengere handhavingsbeleid van de Provincie, ten aanzien van de toegestane gemiddelde geluidnorm, is dit niet meer mogelijk. Nu heeft zich de mogelijkheid voorgedaan om twee type 2 dagen op Assen in te huren en wel op zaterdag 27 en zondag 28 september. Omdat de Cup Endurance vanwege de geluidnorm niet meer te rijden is op een type 3 dag wordt in dit weekend de "Open KNMV Cup Endurance" verreden.

Deze "Open KNMV Cup Endurance" wordt echter  geen 3-uurs race zoals die de afgelopen twee jaren is verreden maar een race over 500 km. Deze "500 km. van Assen" zal maar liefst over 110 ronden verreden worden en hopelijk wordt het net zo’n spannende strijd als de beide vorige edities.

Klassen welke op deze "CRT-Race-Days 2008" naast de "500 km. van Assen" aan de start zullen staan zijn de Junior Cup en Damen Leathers SV Cup, deze races tellen mee voor het KNMV Cupkampioenschap 2008. De Classics staan ook aan de start voor een tellende ONK-race. Verder is de organisatie nog in onderhandeling met andere klassen en hierop komt men volgende week terug.

Het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 september staat dus bol van veel motorsport met als één van de hoogtepunten de "500 km. van Assen".

Meer info op www.knmvcup.nl