KNMV maakt 2022 NK Junior Moto Racing kalender bekend

1034
molenaar-nsf100
Molenaar NSF100 Cup | foto© Mariska Grob

De KNMV heeft de 2022 NK Junior Moto Racing kalender bekendgemaakt. Naast Assen, Veldhoven en Staphorst zal een aantal categorieën dit jaar ook buiten Nederland in actie komen, namelijk op het circuit van Spa-Francorchamps in België.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. In het NK Junior Moto Racing strijden jongens en meisjes vanaf zes jaar om het Nederlands kampioenschap motorracen in zes categorieën. Ook in 2022 zal de KNMV de organisatie voor haar rekening nemen en heeft men voor het zes categorieën tellende kampioenschap een passende kalender samengesteld.

Het seizoen telt acht evenementen, evenementen welke uit één of meerder wedstrijddagen bestaan. Twee evenementen in Staphorst, op 6 juni en 27 augustus, zijn momenteel nog niet officieel bevestigd, dit lijkt echter nog slechts een kwestie van tijd. Naast Staphorst staan ook Veldhoven en Assen wederom op de kalender. Op circuit De Landsard in Veldhoven komen de rijders tweemaal. Op de Junior Track in Assen zal de voorjaarstraining plaatsvinden als ook drie ronden van de kampioenschappen, waaronder de openingsronde en de seizoensafsluiter.

Spa-Francorchamps
Vorig jaar werd het NK JMR volledig op eigen bodem georganiseerd. Komend jaar komt daar verandering in. Op 2 en 3 juli reizen de rijders van de Molenaar NSF100 Cup, KicXstart Yamaha R125 Cup, Puchshop Cup en Open 125cc namelijk af naar België voor een raceweekend op circuit Spa-Francorchamps. Tijdens dit evenement zullen ook een aantal bijklassen aan de start verschijnen, namelijk de MiniGP160, Supermoto en Ohvale 110, 160 en 190.

Minibike Electric
In samenwerking met RACE-KIDS maakt de KNMV dit jaar een eerste stap in de richting van elektrisch racen. Op dit moment werkt men nog aan de precieze details binnen deze klasse. Binnenkort zal er meer informatie beschikbaar komen over de Minibike Electric-klasse.

Onderstaand de volledige 2022 NK Junior Moto Racing kalender:Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter