Tijdens het jaarlijkse KNMV Motorsportgala heeft Roelof Waninge zondag het KNMV Motorsporthart in ontvangst mogen nemen. De RW Racing GP teameigenaar ontving de prijs voor zijn verdiensten binnen de motorsport.

 Zondag 12 januari organiseerde de KNMV in een afgeladen Schouwburg Amphion in weer haar jaarlijkse Motorsportgala. Ruim 600 motorkampioenen, motorsportliefhebbers en genodigden verzamelden zich zondag in de bekende schouwburg in Doetinchem

Alle 2019 kampioenen werden gehuldigd en diverse motorsportmensen werden in het zonnetje gezet voor hun verdiensten in de sport.

Motorsporthart
RW Racing GP-teameigenaar Roelof Waninge ontving het Motorsporthart; een ereprijs voor bijzondere inzet binnen de motorsport. Waninge begon ooit als sponsor, maar is sinds 2011 eigenaar van RW Racing GP. Voor Nederlands talent als Jasper Iwema (Moto3, 2013), Scott Deroue (Moto3, 2014) en Bo Bendsneyder (Moto2, 2019 en 2020) maakt Waninge graag plek in zijn team. Ook speelde RW Racing GP een cruciale rol in de ontwikkeling van internationale toppers als de, in 2016 helaas verongelukte, Luis Salom (met Waninge tweede in het WK Moto3, 2012) en de latere wereldkampioenen Brad Binder (Moto3) en Ana Carrasco (Supersport 300).

Roelof Waninge: “Na tien jaar een team te hebben is dit een bekroning op mijn werk. Mijn eigen motorsporthart is heel groot. Het reizen de hele wereld over is heftig, dus dat ga ik wat minder doen. Af en toe is dat lastig te accepteren, want ik vind het nog altijd prachtig.”

Hans de Beaufortbeker
De Hans de Beaufortbeker – de hoogste onderscheiding binnen de Nederlandse motorsport – ging dit jaar naar MXGP-coureur Glenn Goldenhof.

Ondanks een zware blessure, die Coldenhoff parten speelde tijdens de eerste races in de MXGP, pakte hij in 2019 een derde plek in de WK-eindstand én twee Grand Prix-overwinningen. Maar het absolute hoogtepunt was de winst in zijn beide races als rijder van TeamNL tijdens de Motocross of Nations in Assen. Teamgenoten Jeffrey Herlings en Calvin Vlaanderen reden sterk, maar het was Coldenhoff die zich, onder toeziend oog van koning Willem-Alexander, kroonde tot de échte koning van dat magische weekend. TeamNL won er voor het eerst de WK-titel voor landenteams.

Naast zijn uitzonderlijke prestaties is de goedlachse Glenn Coldenhoff geliefd op en naast de baan. Zijn uitstraling, houding en enthousiasme maken hem een voorbeeld voor jonge sporters en een geweldige ambassadeur van de Nederlandse motorsport. Daarmee is hij de terechte winnaar van de Hans de Beaufortbeker 2019.

Ben Majoortrofee
De titel in het Europees Kampioenschap Motocross 250cc, derde in de eindstand van Dutch Masters of Motocross, derde in de MX2 bij een gastoptreden tijdens de Grand Prix van Turkije en een plek in het gouden MXoN-team: wat een jaar voor de negentienjarige Roan van de Moosdijk. Hij ontving daarom, uit handen van FIM-directeur Tony Skillington, de Ben Majoortrofee voor talent van het jaar.

Baansporttrofee
Met onuitputtelijk enthousiasme maakt Stichting Motorsport Roden zich al vijftig jaar hard voor de motorsport, met in het bijzonder de grasbaan en langbaan. De afgelopen jaren organiseerden zij bovendien een prachtige reeks internationale wedstrijden: het WK Langbaan Teams (2017), het WK Langbaan Solo en EK Zijspannen (2018) en nogmaals het WK Langbaan Solo (2019). De uitstraling, kwaliteit en passie waarmee Stichting Motorsport Roden zich profileert maakt hen de terechte winnaar van onze Baansporttrofee.

Against Cancer
Naast de kampioenen en prijswinnaars stond het KNMV Motorsportgala dit jaar in het teken van onze samenwerking met Against Cancer. Deze stichting ‘geeft een glimlach aan kinderen die bezig zijn met hun race tegen kanker’, door het organiseren van (race)evenementen voor deze kinderen en hun gezinnen óf met hen sportevenementen te bezoeken. Tijdens het gala werden onder andere een trainingssessie met motocrosser Jeffrey Herlings en een gesigneerd shirt van Barcelona-speler Frenkie de Jong geveild. Op de avond werd zo 29.150 euro opgehaald voor Against Cancer. In 2020 zal de KNMV tijdens alle rondes van Dutch Masters of Motocross en bij meerdere evenementen op het TT Circuit gezinnen van Against Cancer ontvangen.

 

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App