Op donderdag heeft de KNMV topoverleg gevoerd met diverse partijen om de KNMV Cup races op het circuit van Assen voor het seizoen 2008 veilig te stellen. De Motorsportbond is er veel aan gelegen het KNMV Cup kampioenschap, al dat niet met strengere regels en beperkingen vanwege de ontstane geluidsproblematiek op het TT circuit, door te laten gaan.

Nadat de KNMV Cup deelnemers enkele weken terug het bericht kregen dat hun wedstrijden op het circuit van Drenthe geen doorgang konden vinden nadat het TT bestuur de maatregel had moeten nemen ruim 20 evenementen van de kalender te schrappen om een herhaling te voorkomen van de boete die men opgelegd had gekregen van de provincie i.v.m. het overschrijden van de geluidslimiet.

Nadat Martin de Graaf, directeur van de KMNV, overleg heeft gevoerd met diverse betrokken partijen gloort er weer enige hoop voor de amateurs wegrace coureurs. Donderdagavond vind er nog een tweede overleg plaats waarna de KNMV vrijdag met een officieel persbericht naar buiten zal komen met de laatste stand van zaken.

In dit persbericht zal de nationale motorsport bond hoogstwaarschijnlijk bekend gaan maken dat de KNMV Cup voor dit seizoen gered is, zij het niet met een behoorlijk aantal beperkende maatregelen en strengere regels.

Hoe dan ook, achter de schermen wordt er op dit moment door diverse partijen hard gewerkt om de deelnemers aan de KNMV Cup weer te kunnen laten genieten van hun geliefde hobby.

Wordt vervolgd………