Koen Zeelen: Positief eerste raceweekend met eerste top-1

297
koen-zeelen
Koen Zeelen | foto© Racesport.nl - Tiny Kolsters

Tijdens de eerst ronde voor het 2018 IDM Supersport 600 kampioenschap heeft Koen een goede indruk achtergelaten. Zowel het team van Buchner Motorsport als Koen zijn zeer tevreden over de progressie en omschakeling van de Superbike naar de Supersport machine.

Na twee erg sterke vrije-trainingen op vrijdag, waarin Koen verassend de 4e plek behaalde, verliepen de kwalificatie trainingen moeizaam. Koen wist weliswaar zijn tijd van de vrije-training vrijwel te evenaren, maar moest genoegen nemen de 12e startpositie.

Koen: ‘Op vrijdag hebben we echt een grote stap gemaakt qua afstelling van de motor en voelde ik mij steeds meer thuis op de R6. Helaas lukte het niet om deze progressie voort te zetten omdat ik achteraf gezien te gretig was. Deze manier van rijden bleek niet te werken op een 600 cc machine. Een leermoment voor de volgende race dus.’

Tijdens race 1 was Koen goed weg en kwam hij in een groep vechtend voor positie 7 t/m 11 terecht. In ronde 9 lag hij, na een aantal felle duels, op positie 7 en had een klein gat geslagen op de achtervolgende groep. Met positie 6 in zicht ging Koen helaas onderuit.

Race 2 werd in twee delen verreden vanwege een rode vlag situatie na 5 ronden. In het eerste gedeelte vocht hij wederom om plek 7, maar in het tweede gedeelte van de race verloor hij bij de start de aansluiting met de top-8. Uiteindelijk finishte Koen op een 9e positie en behaalde daarmee zijn eerste top-10 klassering van het seizoen!

Koen: ‘We hebben overall echt een goed weekend gehad. Gezien de geringe test kilometers mag ik zeer tevreden zijn met de rondetijden. Ik voelde mij elke ronde meer een meer thuis op de R6. Door een klein foutje ging ik helaas onderuit, maar dat kan gebeuren in deze sport. Ik heb laten zien de snelheid voor de top-6 in huis te hebben en kijk enorm uit naar de volgende tests en race. Uiteraard wil ik het hele Buchner Motorsport team en sponsoren bedanken!’’

De komende 1,5 maand zal Koen samen met Buchner Motorsport nog een aantal tests afwerken alvorens race 2 van start gaat op Circuit van Zolder in België.