Jakub Kornfeil heeft op vrijdagochtend in de eerste vrije training voor de Moto3 klasse op het Misano World Circuit de snelste rondetijd gereden. De Tsjech was in de slotfase het snelst voor Philipp Oettl en Aron Canet.

Vrijdagochtend ging om 09:00 uur de eerste vrije training voor de Moto3 klasse van start op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Ondanks een flinke regenbui op donderdagavond leek de baan er goed bij te liggen en met een al aangename temperatuur van zo’n 20°C konden de coureurs in gunstige omstandigheden hun eerste ronden van het weekend rijden.

Jorge Martin kwam goed uit de startblokken en nam al vroeg de snelste tijd in handen voor Marcos Ramirez en Enea Bastianini. Voor Gabriel Rodrigo begon de sessie niet op de manier zoals hijzelf gewenst had aangezien de Argentijn al in zijn derde ronde onderuit ging ter hoogte van bocht 15. De RBA BOE Skull Rider coureur bleef ongedeerd maar zijn machine moest de nodige reparaties ondergaan.

Rodrigo was niet de enige coureur met problemen want ook Jaume Masia kon deze sessie niet optimaal benutten. De KTM van de Spanjaard kreeg twee keer te maken met een technisch probleem waardoor hij niet verder kon en zijn sessie al vroeg ten einde kwam. Even later maakte ook thuisrijder Niccolò Antonelli een fout en verloor hij de voorkant van zijn Honda bij het insturen van bocht 8, Quercia.

Met minder dan tien minuten te gaan zorgde wild-card Kevin Zannoni ook voor een spectaculair optreden. De Italiaan kwam naar de snelste rondetijd maar verloor vervolgens de voorkant van zijn machine bij het ingaan van bocht 1. Hijzelf bleef ongedeerd maar zijn sessie was ten einde.