Het was Jakub Kornfeil die op zaterdagochtend in de derde vrije training voor de Moto3 klasse op Silverstone de snelste rondetijd reed. De Tsjech was in moeilijke omstandigheden met veel natte plekken op de baan het snelst voor Philipp Oettl en Marcos Ramirez. 

Zaterdaggochtend ging de derde vrije training voor de Moto3 klasse van start op Silverstone. In de nacht van vrijdag op zaterdag was er nog veel regen gevallen en lag er ondanks dat het op zaterdagochtend droog was nog water op de baan. Naast een groot aantal natte plekken op het asfalt lag de buitentemperatuur ook behoorlijk laag met zo’n 12°C dus waren de omstandigheden allesbehalve ideaal. Dit zorgde ervoor dat er slechts een aantal coureurs de baan op ging en dat er veel coureurs waren die besloten om vooralsnog de baan helemaal niet op te gaan en het risico niet te nemen.

De rondetijden kelderden langzaam maar zeker en het was uiteindelijk Jakub Kornfeil die met een 2’16.655 de snelste rondetijd reed, ruim twee seconden langzamer dan de tijden gereden op vrijdag. Verder waren het Philipp Oettl, Marcos Ramirez, Nakarin Atiratphuvapat, Fabio di Giannantonio, Dennis Foggia, Aron Canet, Jorge Martin en Niccolò Antonelli in de top tien.

Gezien over de eerste drie verreden vrije trainingen in de gecombineerde tijdlijsten is de top tien als volgt: Arbolino, Bezzecchi, Antonelli, Rodrigo, Canet, Oettl, Di Giannantonio, Kornfeil, Suzuki en Martin.

De kwalificatie van de Moto3 klasse op Silverstone gaat zaterdagmiddag om 13:35 Nederlandse tijd van start.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App