Jakub Kornfeil was vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training voor de Moto3 klasse op het TT Circuit Assen het snelst voor Tony Arbolino en Niccolò Antonelli. Nederlandse wild-card Ryan van de Lagemaat klokte de dertigste tijd op het zonnige Drentse circuit.

Vrijdagmiddag om 13:15 uur ging de tweede vrije training voor de Moto3 klasse van start op het TT Circuit Assen. De omstandigheden waren nagenoeg ideaal met veel zon en een buitentemperatuur ruim boven de 20°C.

Aron Canet kreeg al meteen te maken met een technisch probleem en kreeg zijn KTM daardoor niet aan het lopen. Eenmaal teruggekeerd naar de pitbox was het probleem gauw verholpen en kon de Spanjaard de baan op.

Dat de omstandigheden goed waren bleek wel aan de rondetijden. Vrijwel direct gingen de coureurs sneller rond dan in FP1 en werden de tijden alsmaar scherper. Halverwege de sessie had Tatsuki Suzuki de snelste rondetijd in handen voor Tony Arbolino en Niccolò Antonelli met daarachter Aron Canet, Romano Fenati en Kaito Toba.

De eerste crasher van de sessie was Makar Yurchenko. Hij verloor de voorkant van zijn KTM bij het ingaan van de Strubben maar kon daarna rijdend de pitbox weer opzoeken.

Niet veel later kwam ook Tatsuki Suzuki ten val. De Japanner ging over de limiet van de voorkant bij het insturen voor De Bult. Suzuki bleef ongedeerd maar zijn sessie was daarmee ten einde gekomen.

Vervolgens hadden Aron Canet en Alonso López een aanvaring bij het ingaan van de Strubben. In het veranderen van richting raakte Canet het voorwiel van López en gingen ze beiden onderuit. De twee Spanjaarden gebaarden uitdrukkelijk en gaven elkaar dan ook de schuld. Canet kon doorrijden maar voor López was het einde sessie.

In de slotfase gingen de meeste coureurs er nog eens goed voor zitten waarbij Jakub Kornfeil uiteindelijk met een 1’41.782 de snelste rondetijd van de dag wist te rijden, onder het racerecord en slechts een halve seconde van het absolute polerecord. Tony Arbolino kwam naar de tweede tijd voor landgenoten Niccolò Antonelli en Romano Fenati, daarachter eindigden Gabriel Rodrigo, Celestino Vietti, Darryn Binder, Kaito Toba, Ai Ogura, Marcos Ramirez, Lorenzo Dalla Porta, Jaume Masia, John McPhee en Makar Yurchenko in de top veertien. Deze veertien coureurs hebben voorlopig een rechtstreekse plaats in Qualifying 2 in handen, echter kan er morgenochtend in FP3 nog van alles veranderen.

Nederlander Ryan van de Lagemaat noteerde de dertigste rondetijd met een 1’45.442. Na afloop zochten we de Nederlander op en vroegen hem om een eerste reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

De derde vrije training voor de Moto3 klasse op het TT Circuit Assen gaat zaterdagochtend om 09:00 uur van start.

 

Handige links Motul TT Assen :

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
TT Festival Assen
Fotoverslag – donderdag
Fotoverslag – vrijdag
Fotoverslag – zaterdag
Fotoverslag – zondag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App