Kostamo op pole voor 54e Macau Grand Prix, Schoots twaalfde

2817
Erno Kostamo | © Macau Grand Prix

Erno Kostamo heeft op vrijdag pole position behaald voor de 54e Macau Grand Prix voor David Datzer en Sheridan Morais. De Nederlandse Nadieh Schoots wist zich als twaalfde te kwalificeren voor de beroemde road race.

Dit weekend wordt voor het eerst sinds 2019 de Macau Grand Prix voor motoren weer verreden. In 2020 en 2021 vond het evenement wel plaats maar werd er alleen geracet door auto’s. Doordat Macau een bestuurlijke regio is van China gelden er nog steeds strenge quarantainemaatregelen en moesten de coureurs en teams eerst een week in isolatie.Doordat de deelnemers in totaal zo’n drie weken van huis zijn hebben veel topcoureurs zoals Peter Hickman, Michael Rutter, John McGuinness, Lee Johnston, David Johnson en Davey Todd afgezien van deelname. Dit betekent dat er voor de Macau Grand Prix van 2022 vijftien coureurs aan de start verschijnen, waaronder Nadieh Schoots uit Zuidland.

Op donderdag werd de eerste vrije training verreden op het 6,12 lange Circuito da Guia en reed Erno Kostamo uit Finland met een 2’31.069 de snelste rondetijd voor Rob Hodson (winnaar Manx Grand Prix Classic Superbike race) en David Datzer, de nummer twee van het 2022 International Road Race Championship (IRRC). De Belgische coureur Laurent Hoffmann klokte in die sessie de achtste rondetijd, Nadieh Schoots eindigde als dertiende.

Op vrijdag stonden er twee kwalificatiesessies op het programma in Macau waarmee bepaald werd wie er zaterdag vanaf pole position mag starten. Erno Kostamo reed in Q2 een 2’28.202 en was daarmee veruit het snelst, hij zal in de twee races over acht ronden vanaf pole position mogen starten. David Datzer kwam ruim 1,8 seconde tekort op de Fin en kwalificeerde zich als tweede voor voormalig World Supersport en Endurance World Championship coureur Sheridan Morais.

Rob Hodson noteerde de vierde tijd voor de Zwitser Lukas Maurer en de Portugees André Pires, daarachter waren het Julian Trummer, Raúl Torras Martinez, Laurent Hoffman en Kamil Holán in de top tien. Nadieh Schoots reed een 2’39.307 en start daarmee vanaf de twaalfde plaats.

Na een warm-up sessie gaat de eerste race over acht ronden zaterdagochtend om 10:35 uur lokale tijd, 03:35 uur Nederlandse van start. Race 2 begint om 09:10 uur Nederlandse tijd. Alles is live te volgen via deze link: Macau Grand Prix – LIVE

Zie hieronder de uitslagen:
Uitslag vrije training
Uitslag Q1
Uitslag Q2

Nadieh Schoots | © Macau Grand Prix
Laurent Hoffmann | © Macau Grand Prix


Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter