Krummenacher behaalt overtuigende pole position op Imola, Van Straalen 14e

33
Randy Krummenacher - Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola | foto© Randy van Maasdijk

Randy Krummenacher heeft zaterdagmiddag met een zeer indrukwekkende ronde pole position behaald op Imola. De Zwitser verbrak in de slotseconden van de sessie het polerecord en eindigde voor Federico Caricasulo en Jules Cluzel. Glenn van Straalen was de snelste Nederlander met de veertiende tijd, Jaimie van Sikkelerus werd 21e en Rob Hartog 22e.

Zaterdagmiddag iets na de klok van 12:00 uur ging de Superpole sessie van start voor de World Supersport klasse op het Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari di Imola. Ondanks dat de bewolking wat dichter werd na een zonnige start van de dag lag het tempo hoog en werd er meteen hard gereden.

Christian Stange ging al in zijn eerste ronde de fout in en kwam in de laatste bocht (22, Variante Alta) voor start / finish ten val. De Duitser kon zijn Honda wel weer oppakken en gauw terugkeren naar de pitbox.

Meteen was al duidelijk dat de pole beslist zou worden tussen Randy Krummenacher, Jules Cluzel, Federico Caricasulo en Thomas Gradinger. De vier Yamaha coureurs zijn het hele seizoen maar met name dit weekend sterker dan de rest van het WorldSSP veld.

Deze vier coureurs namen dan ook om beurten pole position over en wisten hun tijden constant aan te scherpen. Uiteindelijk wist Krummenacher met een sensationele 1’50.239 de pole naar zich toe te trekken en had daarmee de snelste Supersport ronde ooit gereden op het Italiaanse circuit. Het record stond op naam van Sam Lowes die het record in 2013 had gereden.

In de slotfase kwam Stange wederom ten val, ditmaal in de Variante Tamburello. Ook werden Cluzel en Gradinger tot het uiterste gepusht wat uiteindelijk ook voor crashes zorgde. Cluzel ging te hard op het gas bij het uitkomen van de Variante Alta terwijl Gradinger de fout in ging bij het ingaan van bocht 7 (Tosa).

Krummenacher mag zondag dus vanaf pole position vertrekken voor Caricasulo en Cluzel. Gradinger kwalificeerde zich als vierde voor Hikari Okubo en Raffaele de Rosa. Daarachter eindigden Lucas Mahias, Ayrton Badovini en wild-cards Massimo Roccoli en Luca Ottoviani in de top tien. Glenn van Straalen was de snelste Nederlander met de veertiende tijd, Jaimie van Sikkelerus werd 21e en Rob Hartog 22e.

De WorldSSP race op Imola gaat zondag om 12:15 uur van start.

 

Handige links Pirelli Italian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App