Randy Krummenacher heeft vrijdagmiddag in de tweede vrije training voor de WorldSSP klasse op het TT Circuit Assen de snelste rondetijd gereden voor Federico Caricasulo en Lucas Mahias. Glenn van Straalen reed de negende tijd, Rob Hartog de veertiende, Wayne Tessels de zeventiende en Jaimie van Sikkelerus de 21e.

De laatste sessie die vrijdagmiddag op het TT Circuit Assen werd verreden was de tweede vrije training voor de World Supersport klasse. Bij aanvang vielen er een aantal druppels rond het circuit op de Drentse heide maar daar bleef het bij waardoor de coureurs hun banden voor een droge baan konden gebruiken. Wel was het nog steeds koud met een buitentemperatuur van zo’n 7°C en zorgde vooral de wind ervoor dat het koud was in Assen.

Hikari Okubo begon sterk aan de training en wist zijn tijd van FP1 al gauw te verbeteren. Daarachter waren het de gebruikelijke namen die zich vooraan lieten zien waaronder Federico Caricasulo, Randy Krummenacher, Raffaele de Rosa, Jules Cluzel en Lucas Mahias. Ook begonnen Glenn van Straalen, Rob Hartog en Wayne Tessels goed aan de sessie met tijden in de top twintig, Jaimie van Sikkelerus leek het vooralsnog moeilijk te hebben.

Kyle Smith was de eerste coureur die ten val kwam. De Brit schoof onderuit bij het ingaan van de Strubben maar kon zijn Honda vervolgens oppakken om terug te keren naar de pitbox. Zo’n tien minuten later volgde Ayrton Badovini het voorbeeld van Smith en ging hij op identieke wijze onderuit in de Strubben. Weer tien minuten later werd Christian Stange de volgende die de fout in ging ter hoogte van de Strubben, echter kwam de Duitser iets harder ten val door middel van een high-sider.

Uiteindelijk werd Randy Krummenacher de snelste coureur van de dag in de WorldSSP klasse met een 1’38.325 voor teamgenoot Federico Caricasulo en voormalig WorldSSP wereldkampioen Lucas Mahias. Raffaele de Rosa noteerde de vierde tijd voor Jules Cluzel en Hikari Okubo met verder Isaac Viñales, Hannes Soomer, Glenn van Straalen en Ayrton Badovini in de top tien. Rob Hartog kwam naar de veertiende tijd, Wayne Tessels naar de zeventiende en Jaimie van Sikkelerus naar de 21e.

De derde vrije training voor de World Supersport klasse op het TT Circuit Assen gaat zaterdagochtend om 09:35 uur van start met de kwalificatie om 12:20 uur.

 

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App