Randy Krummenacher heeft de eerste trainingsdag voor de World Supersport klasse op Aragón afgesloten als snelste. De Zwitser wist in de slotminuut de snelste rondetijd te rijden voor Lucas Mahias en Sandro Cortese. Rob Hartog noteerde een knappe elfde tijd, Jaimie van Sikkelerus en Wayne Tessels eindigden als 19e en 22e respectievelijk.

Na de eerste twee races van het seizoen in Australië en Thailand keert het World Superbike en World Supersport paddock terug naar Europa waardoor ook de European Supersport coureurs, waaronder Rob Hartog en Wayne Tessels, worden toegevoegd aan het vaste World Supersport startveld.

Kenan Sofuoglu was nog altijd afwezig na zijn zware crash in Phillip Island en wordt dit weekend vervangen door Sheridan Morais.

Met zonnige omstandigheden was het Sandro Cortese die goed uit de startblokken kwam na een regenachtige eerste vrije training in de ochtend. De Duitser wist al vroeg snelle en constante tijden te rijden en had de voorlopige snelste tijden in handen. Ook Cluzel, Mahias en Caricasulo kenden een goede start en behoorden tot de snelste coureurs.

In de slotfase begon de zon te verdwijnen achter de donkere wolken en waren er dreigende luchten te zien boven het Spaanse circuit. De regen bleef uit waardoor de coureurs tegen het eind van de sessie voor snelle rondetijden konden gaan om een plaats bij de eerste tien te behalen en zodoende rechtstreekse toegang naar Superpole 2 veilig konden stellen.

Het was uiteindelijk de winnaar van de race in Thailand, Randy Krummenacher die de snelste tijd wist te rijden met een 1’54.750 voor Lucas Mahias en Sandro Cortese. Federico Caricasulo en Jules Cluzel op de vierde en vijfde plaats zorgden ervoor dat de top vijf volledig uit Yamaha’s bestaat, met een verschil van slechts 0.120 seconde tussen Krummenacher op de eerste plaats en Cluzel op de vijfde plaats.

Verder waren het Stapleford, De Rosa, Smith, Badovini en Canducci in de top tien die daarmee deelname aan Superpole 2 hebben veiliggesteld. Rob Hartog kende een indrukwekkende sessie en viel met een elfde tijd net buiten de boot van de eerste tien. Wel is de coureur uit Abbekerk hiermee de snelste in de European Supersport klasse. Jaimie van Sikkelerus noteerde de 19e tijd, Wayne Tessels de 22e.

 

Handige links Pirelli Aragón Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag