Randy Krummenacher heeft zaterdagochtend in Jerez de snelste rondetijd laten noteren tijdens de derde vrije training van de Acerbis Spanish Round. De Zwitser was het snelst voor de Fransman Lucas Mahias en de Japanner Hikari Okubo. Glenn van Straalen was ondanks een crash met de zeventiende rondetijd de best geklasseerde Nederlander.

Terwijl de thermometer bijna de 20 graden aantikte begonnen de World Supersport coureurs zaterdagochtend om 09:30 uur in Jerez aan hun 20 minuten durende derde vrije training van de Acerbis Spanish Round.

Voor de Nederlanders Rob Hartog, Glenn van Straalen en Jaimie van Sikkelerus begon de sessie voortvarend. Alle drie coureurs wisten hun snelste rondetijd van de eerste dag al vrij snel aan te scherpen, maar het was vervolgens Hartog die even een uitstapje maakte naast de baan terwijl Van Straalen niet veel later zijn sessie vroegtijdig zag eindigen vanwege een stevige crash in bocht 10 van het Zuid Spaanse circuit.

Aan het einde van de sessie was het Randy Krummenacher die met een snelste rondetijd van 1’42.154 het rapst was en de lijst aanvoerde voor Lucas Mahias, Hikari Okubo, Thomas Gradinger en Federico Cariscasulo.

Van Straalen noteerde ondanks zijn crash in deze sessie de zeventiende rondetijd, Hartog de negentiende terwijl Van Sikkelerus in deze derde vrije training de drieëntwintigste rondetijd op de klok wist te zetten.

 

Handige links Acerbis Spanish Round Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App