Randy Krummenacher heeft zaterdagochtend in de derde vrije training op het TT Circuit Assen de snelste rondetijd gereden voor Federico Caricasulo en Thomas Gradinger. Glenn van Straalen klokte de twaalfde tijd, Jaimie van Sikkelerus de zestiende, Rob Hartog de negentiende en Wayne Tessels de twintigste. 

De derde vrije training voor de World Supersport klasse ging zaterdagochtend om 09:35 uur van start op het TT Circuit Assen. De temperaturen rond de baan waren slechts 4°C, echter zorgde een felle zon voor behoorlijk gunstige omstandigheden.

Dit bleek ook doordat er relatief snelle rondetijden werden gereden waarbij enkele coureurs hun tijd van vrijdagmiddag zelfs aan wisten te scherpen.

Wild-card Arne de Winteren maakte niet de start van de dag mee waar hijzelf op hoopte aangezien hij ten val kwam ter hoogte van de snelle Ruskenhoek. De Belg bleef ongedeerd maar zijn Yamaha YZF-R6 liep behoorlijke schade op.

Uiteindelijk klokte Randy Krummenacher met een 1’38.325 de snelste rondetijd voor teamgenoot Federico Caricasulo en Thomas Gradinger. Lucas Mahias kwam naar de vierde tijd voor Raffaele de Rosa en Jules Cluzel. Verder wisten Hikari Okubo, Isaac Viñales, Corentin Perolari en Hannes Soomer een tijd in de top tien te rijden. Glenn van Straalen werd de beste Nederlander met de twaalfde rondetijd, Jaimie van Sikkelerus noteerde de zestiende tijd, Rob Hartog de negentiende en Wayne Tessels de twintigste.

De kwalificatie voor de WorldSSP klasse op het TT Circuit Assen gaat straks om 11:40 uur van start.

Handige links Motul Dutch Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag donderdag
Fotoverslag vrijdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App