Randy Krummenacher heeft zaterdagochtend ook in de derde vrije training voor de WorldSSP klasse op Phillip Island de snelste rondetijd gereden. De Zwitser voerde de tijdlijsten aan voor Jules Cluzel en Raffaele de Rosa. Jaimie van Sikkelerus was de snelste Nederlander met de 18e tijd, Glenn van Straalen noteerde de 19e tijd.

Ook voor de World Supersport coureurs ging zaterdagochtend de derde en laatste vrije training van start op het Phillip Island Grand Prix Circuit voorafgaand aan de kwalificatie later op de dag. Onder zonnige omstandigheden ging wederom Randy Krummenacher goed van start en liet hij zich meteen vooraan zien bij de snelte coureurs. Ook Federico Caricasulo, Raffaele de Rosa en Thomas Gradinger wisten direct respectabele rondetijden te rijden.

Nederlander Rob Hartog was er helaas niet meer bij aangezien hij vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training hard ten val was gekomen en hiermee zijn pols had gebroken. Ook was Alfonso Coppola hard gecrasht en was het ook voor de Italiaan einde weekend.

Krummenacher was uiteindelijk de snelste coureur van de sessie met een 1’33.066 voor Caricasulo en Cluzel. Daarachter stonden De Rosa, Gradinger, Perolari, Fuligni, Mahias, Barberá en Sebestyen in de top tien. Jaimie van Sikkelerus noteerde de 18e rondetijd, één plaats voor Glenn van Straalen.

De Superpole sessie voor de WorldSSP klasse gaat om 02:55 uur Nederlandse tijd van start.

 
Failed to get data. Error:
Photos Library API has not been used in project 814642671959 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/photoslibrary.googleapis.com/overview?project=814642671959 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry.

Handige links Yamaha Finance Australian Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag – vrijdag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App