KTM en Dorna verlengen contract: KTM sowieso tot eind 2026 actief in MotoGP

510
miguel-oliveira
De huidige KTM Factory Racing MotoGP coureurs Miguel Oliveira (l) en Brad Binder (r) | foto© KTM Images

KTM blijft tot minimaal het einde van het seizoen 2026 actief als fabrikant in de MotoGP klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Oostenrijkers hebben hiervoor hun aan het einde van dit seizoen aflopende contract met Dorna met vijf jaar verlengd.

Alle huidige contracten met zowel de MotoGP teams als fabrikanten die momenteel actief zijn in de MotoGP klasse van het MotoGP wereldkampioenschap lopen aan het einde van het 2021 seizoen af. Nadat al enkele MotoGP satellietteams onlangs hun contract verlengden is KTM nu de eerste fabrikant die haar contract met Dorna verlengd heeft en tot aan het einde van 2026 verzekerd zijn van deelname in de koningsklasse.

KTM debuteerde in het seizoen 2017 in de koningsklasse nadat men eerder al vele successen wist te behalen in zowel de 125 cc, 250cc en later de Moto3 en Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap.

Voor KTM voldoende redenen om hun na dit seizoen aflopende contract met Dorna te verlengen met nog eens vijf jaar en hun aanwezigheid als fabrikant in de koningsklasse te garanderen tot aan het einde van het seizoen 2026.

KTM Motorsport Directeur Pit Beirer: “Ik ben ontzettend blij dat we dit nieuwe vijfjarige contract met Dorna kunnen aankondigen. Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om Dorna en vooral Carmelo Ezpeleta en zijn hele team te bedanken, omdat we al vier geweldige jaren samen hebben gehad en ze een zeer professionele partner zijn in deze belangrijke sport. Na slechts een paar seizoenen staat ons project al op een zeer solide basis, dus het is een positieve stap om onze MotoGP verbintenis te verlengen tot 2026.”

Dorna CEO Carmelo Ezpeleta: “We zijn erg blij met de contractverlenging met KTM, omdat ze niet alleen een geweldige partner zijn, maar ook het platform van het MotoGP-wereldkampioenschap hebben gekozen als een marketinginstrument dat ze als ideaal beschouwen voor hun producten. Dit is niet alleen goed voor het wereldkampioenschap, maar ook voor onze sport. Bedankt voor hun inzet. Deze contractverlenging is de kers op de taart na een bijzonder en gedenkwaardig seizoen met maar liefst drie zeges in de MotoGP-klasse, overwinningen die hun prestaties in de meest veeleisende klasse van het motorrijden bewijzen.”

De MotoGP staat de komende jaren voor KTM op de eerste plaats, dit naast andere belangrijke kampioenschappen en disciplines zoals de MXGP, Enduro, Rally en AMA Supercross en Motocross.Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App