KTM Factory Racing heeft maandagochtend 20 februari in het Oostenrijkse Munderfing haar teams gepresenteerd die komend seizoen actief zullen zijn in het MotoGP wereldkampioenschap. Naast de Moto3 klasse zal KTM komend seizoen ook met een officieel fabrieksteam aanwezig zijn in de Moto2 en de MotoGP categorie.

De ‘Bulls’ zijn los: De 2017 KTM RC16 is maandag in volle glorie onthuld in Oostenrijk. Het Red Bull KTM Factory Racing heeft hun drie wegrace projecten voor het komende seizoen gepresenteerd.

De KTM coureurs in de koningsklasse, Pol Espargaró en Bradley Smith, waren bij de presentatie aanwezig om hun nieuwe KTM MotoGP machines te presenteren in de definitieve kleurstelling waarmee ze komend seizoen van start gaan.

Pol Espargaro: “Op dit moment is de ‘bull’ nog een beetje wild, maar het voelt erg goed. KTM is nieuw in MotoGP als je ze vergelijkt met andere merken, maar we maken grote stappen. Iedere keer als we op de motor stappen komen we steeds dichterbij en het is prachtig om deze ontwikkeling te zien. Ik wil KTM bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij hebben, en voor dit project.”

Bradley Smith: “Er staat veel druk op. Het is iets wat je altijd gewenst en voor gewerkt hebt (deel uit maken van een echt fabrieksteam) tijdens je carrière maar als je dan eindelijk de kans krijgt, krijg je er ook de druk bij. Maar ik pak de kans die ik krijg en Pol en ik – en het hele team- zullen ontzettend hard gaan werken. We zijn tot nu toe al heel druk geweest tijdens de winter testen en het werk stopt niet. Het is nog maar het begin en ik kijk er naar uit om te zien wat 2017 gaat brengen.”

Mike Leitner, KTM MotoGP projectleider: “Allereerst wil ik zeggen dat ik super blij ben. Het hele bedrijf heeft het laatste jaar keihard gewerkt om tot dit punt in het project te komen. Na de race in Valencia hadden we wat problemen en de designers hebben allemaal erg hard moeten werken. Ik denk dat we de goede kant op zijn gegaan. Het belangrijkste is dat we de jongens gemotiveerd houden, dat ze kunnen aangeven wat ze voelen tijdens een ronde en wat ze nodig hebben op de baan. Dat is waar iedereen hier voor werkt.”

Alle machines van de Oostenrijkse fabrikant werden maandag gepresenteerd – inclusief de Moto2 en Moto3. In de Moto2 klasse verschijnt Red Bull KTM Ajo aan de start met regerend Moto3 wereldkampioen Brad Binder en de nummer twee van 2015 in de Moto3 categorie, Miguel Oliveira.  Bedien zullen gebruik maken van een nieuw KTM chassis in deze klasse, iets dat een complete nieuwe uitdaging zal worden voor zowel beide rijders als ook Team Manager Aki Ajo.

Miguel Oliveira: “Ik ben erg blij om deel uit te maken van dit project en na het werken met KTM in 2015 is het fijn om terug te keren en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik kijk er naar uit. Tot nu toe is het allemaal erg positief. We hebben nog steeds veel dingen te verbeteren maar dat gaat ons zeker lukken.

Brad Binder: “De overstap van Moto3 naar Moto2 is altijd moeilijk maar ik heb geen doel gesteld. Om eerlijk te zijn, ik wil gewoon op de motor stappen en iedere keer verbeteren. Gewoon zo hard mogelijk blijven werken en kijken waar we eindigen.”

In de Moto3 klasse heeft het Red Bull KTM Ajo team een rijderswissel ondergaan omdat Brad Binder de overstap naar de Moto2 klasse heeft gemaakt. Bo Bendsneyder blijft bij het team na zijn eerste podiumfinishes als Moto3 rookie in Silverstone en Sepang, maar racewinnaar in deze klasse, Niccolo Antonelli, sluit zich aan binnen het team als teamgenoot van de Nederlander.

Aki Ajo, Red Bull KTM Ajo Teammanager: “We zijn er allemaal zo trots op dat we deel uit mogen maken van dit project. Het is moeilijk na zoveel goede seizoenen omdat de verwachtingen erg hoog zijn maar we moeten onze beide benen op de grond houden. Ieder seizoen is anders, helemaal met het nieuwe Moto2 project – het is gewoon op nul beginnen en we mogen dan ook niet verwachten dat we meteen gaan winnen maar dat is wel ons doel. In de Moto3 vochten we voor de titel en dit jaar gaan we proberen hetzelfde te doen. Onze doelstellingen liggen hoog.”

Klik op de volgende link voor meer foto’s: Fotoverslag KTM Factory Racing Teampresentatie