KTM heeft in 2021 definitief geen plaats voor Andrea Dovizioso

8
andrea-dovizioso
Andrea Dovizioso | foto© Ducati Corse

Andrea Dovizioso besloot onlangs zijn na dit seizoen aflopende contract bij Ducati niet te verlengen. De inmiddels 34-jarige Italiaan heeft geen plan B en de nog beschikbare MotoGP zitjes voor 2021 zijn heel dun gezaaid. Even leek er nog een oplossing en een trucje voorhanden bij KTM maar dit plan is nu ook definitief van de baan.

Andrea Dovizioso neemt na dit seizoen afscheid van Ducati. De Italiaan maakte dit nieuws onlangs op de Red Bull Ring bekend. Na acht jaar in de koningsklasse uit te zijn gekomen voor Ducati, de Italiaanse motorenfabrikant drie runner-up titels bezorgd te hebben en dit seizoen nog volop in de race te zijn voor de 2020 MotoGP wereldtitel besloot Dovizioso niet in te gaan op een nieuw aanbod van zijn huidige werkgever.

Tegelijkertijd maakte Dovizioso ook wereldkundig dat hij geen plan B heeft en zijn toekomst als MotoGP coureur onzeker is. Eerder al liet Dovi04 zich ontvallen dat de kans bestaat dat hij in 2021 een sabbatical neemt en bereid is om een jaartje afstand te nemen van de sport.

Zover is het zeker nog niet, immers het zou wel heel raar zijn als de Italiaan in 2020 – na drie jaar op rij als tweede te zijn geëindigd – de wereldtitel wel in de wacht weet te slepen en als mogelijk MotoGP wereldkampioen in 2021 niet van de partij zal zijn.

Het enige beschikbare zitje is momenteel nog de tweede plaats bij Aprilia naast de Spanjaard Aleix Espargaró als vervanger van de momenteel nog geschorste Andrea Iannone.

Nu is het ook geen geheim dat Dovizioso en zijn manager eerder dit jaar al een aantal gesprekken hebben gevoerd met KTM-baas Pit Beirer. Deze gesprekken zijn destijds op niets uitgelopen maar de afgelopen weken leek men binnen KTM nog een truc uit de hoge hoed te gaan toveren. Het is bekend dat Brad Binder en Miguel Oliveira in 2021 het officiële KTM-fabrieksteam gaan vormen en dat Danilo Petrucci en Iker Lecuona uit gaan komen voor Red Bull KTM Tech 3. De plaats van Lecuona in de MotoGP klasse leek de afgelopen dagen echter ter discussie te staan. Zo zou KTM de jonge Spanjaard binnen de KTM familie terug willen plaatsen naar het Red Bull KTM Ajo om zo op die manier alsnog een plaatsje voor Dovizioso te creëren.

KTM heeft nu echter bevestigd dat dit niet gaat gebeuren en dat hun vier MotoGP coureurs voor 2021 niet langer ter discussie staan, iets dat betekent dat er definitief geen plaats zal zijn voor Dovizioso bij KTM.

Met deze wetenschap blijft dus alleen Aprilia nog een optie voor Dovizioso. De kans dat dit gaat gebeuren lijkt echter ook heel erg klein. Aprilia heeft namelijk aangegeven dat men sowieso zal wachten op de definitieve uitspraak inzake de dopingkwestie van Iannone, een uitspraak die op 15 oktober aanstaande verwacht wordt. Daarnaast heeft Aprilia eerder deze week ook bij monde van Massimo Rivola (CEO Aprilia Racing) aangegeven dat men bij Aprilia niet beschikt over financiële middelen om Dovizioso te contracteren.

Met deze twee bekendmakingen lijkt de kans opnieuw een stuk kleiner geworden dat we Dovizioso in 2021 als coureur terug gaan zien in de koningsklasse. Aan de andere kant, in het MotoGP wereldkampioenschap weet je het maar nooit en is iets pas definitief als, in dit geval, het eerste Grand Prix weekend van het seizoen 2021 van start gaat.

 

Handige links BMW M Grand Prix of Styria 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag
Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App